Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Barbaren og Bergenseren

Tekst
REGISSØREN OG TEGNESERIESAMLINGEN. Oliver Simonsen lager animert langfilm basert på rundt fire hefter av tegneserien «Cerebus». Det er laget 300 hefter totalt, 
                          så det er nok stoff til en oppfølger. – Min kone blir nok ikke så begeistret hvis jeg skal gjøre det samme en gang til, men blir dette en suksess, har vi sikkert penger i oppstarten.

REGISSØREN OG TEGNESERIESAMLINGEN. Oliver Simonsen lager animert langfilm basert på rundt fire hefter av tegneserien «Cerebus». Det er laget 300 hefter totalt, så det er nok stoff til en oppfølger. – Min kone blir nok ikke så begeistret hvis jeg skal gjøre det samme en gang til, men blir dette en suksess, har vi sikkert penger i oppstarten.

Oliver Simonsen fikk ja der George Lucas fikk nei. I over syv år har bergenseren jobbet med å lage animert spillefilm av kulttegneserien «Cerebus» på dugnadsbasis.

Fakta: «Cerebus»

Tegneserie om et jordsvin, skapt i 1977 av kanadieren Dave Sim (født 1956), og laget i samarbeid med bakgrunnstegneren Gerhard siden 1984.

Var i utgangspunktet en parodi på sword & sorcery-litteratur som «Conan», men utviklet seg med årene til en plattform for Sims syn på politikk, religion, kunst og kjønn.