Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Comeback. Chris Rock har oppdratt unger – og skilt seg fra sin Malaak – siden sist han var på turné. Tidligere i uken besøkte han Stavanger, 7. oktober venter Oslo.

Comeback. Chris Rock har oppdratt unger – og skilt seg fra sin Malaak – siden sist han var på turné. Tidligere i uken besøkte han Stavanger, 7. oktober venter Oslo.

– Jeg tror alt unntatt døden er positivt for komikere i så måte. Smerte er bra

Tekst

Vil du få varsel hver gang Emil L. Mohr publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Komikongen Chris Rock (52) er klar for Norge på «barnebidragsturneen». Men hans mest berømte nummer blir ikke å høre.

– Jeg har aldri vært i Norge, men hører publikum er bra. Seinfeld og Louis C.K. har spilt der. Jeg får bare gode rapporter.

Chris Rock sitter hjemme i New York med sjarmen påskrudd foran oktobershowene i Stavanger og Oslo. Han legger ikke skjul på at han synes det er stas med comebackturné.

– Jeg har hatt det travelt med å oppdra unger, er slik han forklarer scenefraværet.

– Nå er de i gymnasalder og synes fatter’n er kjip, så jeg har mer kapasitet. Det er knall å være tilbake, knall med umiddelbar respons. Når du lager film, må du vente til neste vår før du vet om folk synes noe er morsomt.

Fakta: Chris Rock

Amerikansk komiker

Født i 1965 i Andrews, Sør-Carolina.

Opptrer i Oslo Spektrum 7. oktober.

chrisrock.com

Skilt

Rock har også vært travel med å skille seg fra kona Malaak siden sist. Det er derfor han spøkefullt omtaler rundreisen som «The Alimony Tour», hvilket reflekteres i materialet.

– Selv om jeg ikke ønsker å gå i detalj, tror jeg alle som har mistet halvparten av pengene sine, vil prøve å tjene dem inn igjen.

– Rent komifaglig, er samlivsbrudd positivt?

– Jeg tror enhver form for forandring er bra. Det fikk meg helt klart opp fra sofaen.

– Er du morsommere som nyskilt?

– Forhåpentlig – vi får se. Det har iallfall gjort meg mindre sikker – mentalt så vel som økonomisk. Det vekker deg. Jeg tror alt unntatt døden er positivt for komikere i så måte. Smerte er bra.

Svart kapittel

1996: Rock gjør furore med sitt famøse «Niggas vs. Black People»-nummer, hvor han distingverer mellom ugreie og greie afroamerikanere (og indirekte setter samtlige i problematisk lys). Mange ler, noen fortviler. I California går rastaprofessoren Jody Armour hen og etablerer skoleretningen Nigga Theory.

– Kunne du brukt stoffet nå?

– Nei, da ville jeg ikke hatt mye suksess.

– Hva har endret seg?

– Verden har. Den har gått inn i en fase av selektivt raseri. Du kan vitse med N-ordet, og folk blir hysteriske. Og så kan du skjemte om at Michael Jackson har sex med barn, og ingen reagerer. Det er hva det er.

– Angrer du stuntet?

– Nei, for det virket. Jeg dro en fleip for 20 år siden – og her snakker vi om den ennå. Flott er det.

– Når ser vi deg som Oscar-vert igjen?

– Ha, den jobben er nok Jimmy Kimmels så lenge han gidder. Han har jo eget program på samme kanal!(Vilkår)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.