Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Hehe! En robot har laget humorshow. Resultatet ble ... slik.

Hehe! En robot har laget humorshow. Resultatet ble ... slik.

En robot ble tvunget til å se 400.000 timer standup. Nå får den eget Netflix-show

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ida Wammer publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Verdens første standupshow skrevet av en robot.

«I am microwave. I dropped out of oven college. Beep.»

Og: «Florida is a state where logic goes on vacation. Florida is an alligator people live on.»

Dette er ikke vitser Mark Zuckerberg forteller på fest, eller noe den underfundige norske komikeren Vegar Tryggeseid sier med betenkt mine – men resultatet av at en bot er blitt matet med 400.000 timer standupkomedie og deretter har generert et treminutters animert standupshow.

Nylig ble robotens show publisert på Netflix Is a Joke, strømmegigantens humorkanal på Youtube.

Fakta: Robot-standup

I midten av juli publiserte Netflix Is a Joke det som angivelig er verdens første show laget av en robot – med god hjelp fra humorist og manusforfatter Keaton Patti.

Det er ikke første gang Patti tvinger roboter til å gjøre ting. I 2020 fikk han en robot til å skrive boken «I Forced a Bot to Write This Book».

Det ubehagelige

Hvis Florida er et sted hvor logikken drar på ferie, er dette showet et sted hvor logikken drar for å dø. Det sklir ut i en serie uhåndgripeligheter der de menneskelige – men likevel ekstremt umenneskelige – animasjonene gjør det mulig å forstå hva folk snakker om når de snakker om the uncanny valley: fornemmelsen av noe nesten menneskelig og uhyggen som følger.

Det er Keaton Patti, humorist og manusforfatter for «Jimmy Kimmel Live», som står bak. Han driver Instagram-kontoen @bot_scripts, der konseptet er å «tvinge» en bot til å se 1000 timer med hva som helst i spennet mellom «Sesam Stasjon», demokratenes debatter og porno, for at den så skal komme opp med egne manus.

Tidligere publisert og upublisert bot-materiale ble dessuten samlet i bokutgivelsen «I Forced a Bot To Write this Book» i november i fjor.

Ikke så verst

Standupshowet er angivelig det første av sitt slag som lener seg tungt på kunstig intelligens. Tatt dette i betraktning, og at det for eksempel tok flere hundre år før man klarte å lage et helikopter som faktisk hang sammen i luften, er det et ganske rimelig første forsøk.

Her forekom det tilfeller av kontrollert humring, fulgt av en erkjennelse av at boten hadde større eksistensberettigelse enn flere av standupkomikerne som dukket opp i bevisstheten. (Selv om det kanskje egner seg best til å si mer om lokale forhold enn om fremskrittene på kunstig intelligens-feltet.)

Så får vi se, da, om det humres like godt når noen visjonære markedsorienterte kyborger har hardstappet en bot med masse D2-artikler, slik at den vil mestre jobben min bedre enn meg.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.