Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Instagrams kleineste øyeblikk blir brettspill

Tekst

Vil du få varsel hver gang Gøril Sæther publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Latterkule. Partyspillet, som er egnet til vors med vennegjengen, utgis midt i en pandemi. Her er det rikelige muligheter for omgjustdont-situasjoner.

Latterkule. Partyspillet, som er egnet til vors med vennegjengen, utgis midt i en pandemi. Her er det rikelige muligheter for omgjustdont-situasjoner.

Nå har den populære Instagram-kontoen omgjustdont blitt partyspill.

For seks år siden begynte en vennegjeng å bruke uttrykket OMG just don't når de så noe som var teit og rart. De opprettet en konto på Instagram med navnet @omgjustdont. Kontoen var lenge en «intern greie» med morsomme observasjoner. I dag har den 330.000 følgere, og kommer i november som partyspill på Kagge forlag, med kort basert på hundrevis av «kleine» situasjoner hentet fra kontoen.

– Jeg husker for eksempel at det første bildet som ble postet, var av innholdsfortegnelsen av Iskaffe Zero med 200 kalorier. Bildet fikk tre likes, skriver en av de to personene som har passord til kontoen i en epost, anonymt – gjennom en portvokter i Kagge forlag.

Fakta: Omg just don't

Partyspill.

Spillet består av hundrevis av kleine situasjoner fra den populære Instagram-kontoen @omgjustdont. Reglene er enkle: Trekk et kort, les det høyt og pek ut taperen! Brettspillet kommer i salg 20. november.

– Vi prøver så godt vi kan å gjøre den vanskelige øvelsen å le med i stedet for å le av – som vi kanskje gjorde mer av da det var en ren vennegreie. Kontoen har vokst til å bli en plattform som med et skrått blikk påpeker alt det rare og morsomme vi nordmenn gjør.

Anonym

Personene kan røpe at kontoen ble opprettet i et klasserom på Westerdals.

Hvorfor ønsker du å være anonym?

– Jeg prøver å bli kjent gjennom noe litt kulere enn dette. Målet er å komme i D2 av andre grunner. Kontoen og humorretningen fortjener uansett å leve sitt eget liv uten at en person melker «famen». Kontoen er stjernen, ikke vi bak.

– Hva slags reaksjoner får du fra folk som er blitt «hengt ut»?

– Det er veldig mange som er lite selvhøytidelige og liker oppmerksomheten de får ved å bli «hengt ut,» som du kaller det. Overraskende nok sender mange inn bilder og filmer av seg selv, spesielt kjente fjes som er giret på flere følgere. Nå har det seg slik at siden vi er blitt såpass store, har vi noen regler for hva som publiseres. Vi prøver å snakke med alle i forkant, med mindre du er Erna Solberg eller Kari Jaquesson. Da må du kunne stå i det.

LOL

Personen som svarer på epost forteller at de hadde det morsomst i starten, da de la ut litt mer slemme ting som de ikke ville publisert nå.

– Jeg husker vi så en person knaske på et fenalår på Oslo S og hvordan vi febrilsk angrep situasjonen for å prøve å dokumentere det på best mulig vis. Vi sprang også etter en Ferrari i fart for å få et bilde av jenta på panseret. Altså, folk er rare. Elsker det.

– Hvor går grensen for hva du tuller med, er det noe som er «hellig»?

– Vi følger det innebygde moralske kompasset på hva som publiseres og ikke, men gjort riktig kan nesten alt tulles med. Jeg synes vi i Norge er ganske flinke til å ta oss selv lite høytidelige. Vi har heller ikke noe problem med å ta politisk standpunkt. Det betyr at Trump-fans og Black Lives Matter-fornektere kan gjerne slutte å følge oss.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.