Samtlige ble dømt til fengsel på mellom fire og fem år for blant annet markedsmanipulasjon.

Høyesterett opprettholdt i fjor dommene mot tidligere administrerende direktør i Kaupthings Luxembourg-kontor, Magnus Gudmundsson, og bankens nest største aksjonær på den tiden, Olafur Olafsson, på fengsel i fire og et halvt år.

Tidligere styreformann Sigurdur Einarsson ble dømt til fire år, mens tidligere administrerende direktør Hreidar Mar Sigurdsson fikk fem og et halvt års fengsel.

Bakgrunn: Islandske banktopper må i fengsel og Islandske banksjefer dømt til fengsel

Det er Gudmundsson, Olafsson og Einarsson som torsdag slipper ut av fengsel, melder Iceland Monitor. De tre må imidlertid bære fotlenke og fortsetter soningen med elektronisk kontroll.

Høyesterett på Island har fastslått at de fire banktoppene villedet investorer da de tre uker før Kaupthings kollaps i oktober 2008 kunngjorde at en sjeik fra Qatar hadde kjøpt 5 prosent av aksjene i banken. Handelen styrket troen på Kaupthing, men handelen ble gjennomført med et lån fra banken selv.

Den tidlige løslatelsen muliggjøres av nylig vedtatte lover om maksimumsstraffer for straffedømte på Island, skriver Iceland Monitor.

Følg markedet på DN Investor

Les også: 150 mister jobben i Rolls-Royce i Norge

Islands statsminister går av  

Mistet 4000 kunder etter offshore-endringer

DNB varsler om milliard-effekt i regnskapet

Se DNtv:
Besøket til Bronx gikk ikke som planlagt for Ted Cruz
Den republikanske presidentkandidaten Ted Cruz har opplevd medgang i det siste. Men da han besøkte bydelen Bronx i New York dagen derpå, fikk han oppleve at det ikke bare er hans motkandidat Donald Trump som tiltrekker seg demonstranter.
00:49
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.