Telenor trosset markedet, og fortsatte ned tirsdag ettermiddag med fortsatt stor usikkerhet rundt transaksjonen mellom Vimpelcom og Wind Telecom. Telenor ble dagens mest omsatte aksje.

Oppgangen er bred også ellers i Europa.

Selger Telenor
Telenor-aksjen hadde en tung børsdag i går, og endte ned 1,76 prosent til 89,40 kroner tirsdag. Aksjen ble den meste omsatte på Oslo Børs, omsatt for en drøy milliard kroner.

I går ble det klart at Telenor hadde tapt avstemningen i Vimpelcoms styre. Mot Telenors tre stemmer ble det vedtatt at selskapet skal kjøpe Wind Telecom.

Les mer: - Skuffet over Telenor

Analytiker Arild Nysæther i Fondsfinans tror fusjonsforslaget vil gå gjennom på Vimpelcoms generalforsamling, og at Telenors eneste mulighet til å stoppe transaksjonen er gjennom rettsvesenet.

- Vi er forbi stadiet med dialog og forhandlinger. De har forhandlet i hele høst og det som skjer nå er et uttrykk for at man ikke har funnet noe kompromiss, sier Nysæther til TDN Finans.

Les også: - Telenor kan snu

Questerre-fall
En av dagens store kurstapere er olje- og gasselskapet Questerre QEC.

Aksjen faller 5,30 prosent til 9,02 kroner, etter at selskapet tirsdag morgen meldte at det har besluttet å utsette både seismikkinnsamlingsprosjektet og byggingen av en naturgassrørledning i St. Lawrence Lowlands, Quebec, i påvente av BAPR-rapporten, ny hydrokarbonlovgiving og resultatene fra de ti horisontale brønnene.

Les også: Questerre må utsette i Quebec

Optimistiske tyskere
En av dagens viktigste indikatorer til markedsaktørene er den tyske forventningsindeksen ZEW. Den ble sluppet klokken 11, og overrasket positivt.

ZEW-indeksen steg til 15,4 i januar fra 4,3 måneden før. På forhånd var det ventet at indeksen skulle stige til 7,0 poeng.

Les: - De tror den dynamiske veksten skal fortsette

Oljeprisen svakt ned
Prisen på Nordsjøolje, Brent Blend med levering i mars, stiger svakt. Den er nå opp 0,39 dollar til 97,85 dollar fatet.

Den amerikanske WTI-oljen med levering i februar handles til 91,65 dollar fatet, opp 0,11 dollar.

Statoil-aksjen er opp 1,06 prosent til 142,70 kroner.

Oslo Børs endte opp 1,00 prosent til 443,16 poeng, og det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 6,5 milliarder kroner.

Les også:
Her er favorittaksjene

<b>- Børsen skal 20 prosent opp i år</b>

<b>- Lett å plukke aksjer nå</b>

<b>- Neste smell blir helt forferdelig</b>

Sikker på solid gevinst i 2011


- Europa kan oppleve et tapt tiår


- Investorer er sin egen verste fiende
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.