Den 24 år gamle brasilianske fotballspilleren Neymar da Silva Santos Júnior er involvert i en skattesak med brasilianske myndigeter, som hevder at han og familien hans har unndratt skatt tilsvarende over 135 millioner kroner. Anklagene gjelder blant annet bruken av stråselskaper i skatteparadis for å skjule inntektene til spilleren.

Han spiller til daglig i den spanske storklubben FC Barcelona, og i følge rikinglisten til fotballnettstedet Goal.com er han og familien god for 135 millioner euro. Det tilsvarer omtrent 1,3 milliarder kroner. Stort sett alle familiens inntekter kommer fra spillerens fotballrelaterte virksomhet.

Her er fotballspilleren Neymar Jr. (t.h.) avbildet sammen med sin far og agent Neymar Da Silva Sr. (t.v.) på vei inn for å vitne i rettssaken knyttet til overgangen fra Santos til Barcelona. Foto: REUTERS/Susana Vera/NTB Scanpix
Her er fotballspilleren Neymar Jr. (t.h.) avbildet sammen med sin far og agent Neymar Da Silva Sr. (t.v.) på vei inn for å vitne i rettssaken knyttet til overgangen fra Santos til Barcelona. Foto: REUTERS/Susana Vera/NTB Scanpix (Foto: Reuters)

Spilleren selv og familien hans nekter skyld, og som en del av saken har brasilianske skattemyndigheter frosset eiendeler til en verdi tilsvarende oppunder 430 millioner kroner. Blant annet er tre selskaper knyttet til Neymars familie, en yacht, et privatfly og en rekke eiendommer påvirket av dette.

Det skriver en rekke internasjonale medier onsdag, deriblant Goal og Financial Times.

Det er ikke den eneste saken spilleren og hans familie har vært involvert i. Da han i 2013 meldte overgang fra den brasilianske klubben Santos FC til hans nåværende arbeidsgiver, ble både klubben og spillerens far og agent involvert i et søksmål knyttet til skjulte betalinger og svindel i hundremillionersklassen.

BAKGRUNN:

Milliardskandale ryster fotballverdenen

Neymar er kaptein på det brasilianske landslaget, og ble nylig kåret til verdens tredje beste fotballspiller. Det er klubbene, agentene og personene rundt fotballen som står for overganger og kontrakter, og sjelden spilleren selv.

Det er derfor Neymars familie og deler av klubbledelsen i Barcelona og Santos, i tillegg til sponsorer og andre interessenter er dratt inn i saken, mens spilleren selv får fortsette fotballkarrieren relativt uforstyrret.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Kjøper spansk, italiensk og fransk fotball

Her er hedgefondet som har dratt inn en halv milliard på fotballoverganger

Donald Trump ligger an til brakseier tross «politisk selvmord»  

Vimpelcom innrømmer lovbrudd i korrupsjonssaken  

Storebrand tar markedet på sengen  

Fredriksens laksefabrikk knaller til

Se DNtv: - Flyseteavgiften er ikke en god avgift

- Flyseteavgiften er ikke en god avgift
Konkurransetilsynet kommer med gode argumenter for å utsette avgiften, mener DNs kommentator Bård Bjerkholt.
02:18
Publisert:
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.