Mens festen definitivt er over i meglerbransjen, er det fortsatt en del som har til klor i bassenget.

Les også: Brutalt år for meglerhusene

Blant disse er aktørene sikret seg fete overgangskontrakter før lyset ble slukket.

Store pakker
De fleste jobber i dag i Sparebank 1 Markets (SPM). Tross sterk bransjeskepsis, hadde meglerhuset ifjor vinter tilsynelatende få problemer med å lokke til seg en bråte med analytikere og meglere.  

Der finner man også oljeanalytiker Oddvar Bjørgan, som gjentatte ganger er blitt kåret til landets beste oljeanalytiker.

Kun et år etter at han gikk til SEB Enskilda fra ABG Sundal Collier, forlot han SEB til fordel for nysatsningen.

Ifølge Finansavisen sikret Bjørgan seg inntil 25 millioner kroner i lønn og garanterte bonuser over tre år for å signere med SPM, noe han selv benektet.

Fra en ligningsinntekt på nærmere seks millioner kroner i SEB i 2010, er Bjørgan oppført med en inntekt på 14,4 millioner kroner i 2011.

 

Oljeanalytikeren fikk senere følge av blant annet leder for oljeservice-teamet i DNB, Lars Daniel Westby, og shippinganalytiker og analysesjef Henrik With. Begge gjorde et hopp i inntektene i fjor sammenlignet med året før.

Måtte gå
Mens sparebankene sørget for at overgangsfesten i aksjemarkedet fortsatte godt inn i fjoråret, var det andre som fant seg ny arbeidsgiver av andre grunner.

 

Swedbank First Securities-sjef Jørgen Pleym Ulvness fikk i fjor høst reisepass av sine svenske eiere etter krangel om lønn og bonus. Ligningen viser at han var rikelig gasjert av sin tidligere arbeidsgiver.

Les også: - Vi er ikke interessert i personer som bare er opptatt av kortsiktig vinning

Nå, nærmere et år etter, er Ulvness tilbake i manesjen som nestkommanderende i Agasti, tidligere Acta.

Fra kjøpsside til salgsside
Også tidligere investeringsdirektør Jarl Ulvin i Odin-fondene skiftet beite i 2011.

 

Fra en rolig verden i forvaltnings- bransjen har han kastet seg over en av de mer krevende posisjonene i meglerbransjen, som leder for SEB Enskildas virksomhet innen fusjoner, oppkjøp og transaksjoner.

Selv om Ulvin skiftet arbeidsgiver et stykke inn i fjoråret, viser ligningen at også han hadde en pen inntekt også ifjor.

Røk uklar
Andre aktører forlot meglerbransjen.

Blant disse er tidligere Carnegie-topp Anders Onarheim, som gikk fra meglerhuset i fjor høst etter en batalje med sine svenske eiere.

 

Han fikk raskt følge av analysesjef Rachid Bendriss, som i dag deler kontorfellesskap med sin tidligere sjef, der de driver egen virksomhet.

Onarheim hadde en ligningsinntekt på 75 millioner kroner i fjor. Bendriss hadde en inntekt på 21 millioner kroner i 2011.

Takket for seg
Også toppsjefen i meglerhuset SEB Enskilda forlot bransjen i fjor.

Hans Henrik Klouman, som kom fra Storebrand i 2010, gikk til Statoil etter en intern omstilling i meglerhuset der jobben i praksis ble flyttet til Stockholm.

 

Som juridisk direktør i det statskontrollerte oljeselskapet ventet ham en langt lavere lønn, uten at han lot seg affisere av den grunn. Han hadde en inntekt på 9,2 millioner kroner i fjor.

- Jeg har aldri tatt mine jobbvalg på grunn av kompensasjon. Det er klart Statoil ikke kan kompensere slik man gjør i meglerbransjen, sa Klouman til DN da.

Tusen personer borte
Rundt 250 arbeidsplasser forsvant fra verdipapirforetakene i 2011, ifølge Finanstilsynet, og nær like mange er borte sålangt i år.

Siden toppåret 2007 har 1000 personer måtte takke for seg, ifølge Dagens Næringsliv.

I listen inngår utvalgte meglere, analytikere, rådgivere og toppledelse som skiftet meglerhus eller beite fra andre halvår 2010 til og med årsskiftet 2011/2012. Vi tar forbehold om eventuelle feil.

Kilde: Offentlig tilgjengelig registre, Finansavisen.

* Tiltrådte i 2012

Les også:
1000 meglerjobber borte

- Jeg blir ikke mindre lykkelig av å ikke spise syvretters hver dag


- Jeg ønsker at de dør ut

- De smarteste blir ikke lenger aksjemeglere

Det verste megler-året siden 2006

Her er aksjemeglernes nye marked

Tror meglerbransjen blir mer som dagligvarebransjen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.