Sommeren 2012 la ekteparet Linn Stokke og Atle Brynestad den 23 mål store eiendommen på Bergsøya utenfor Lillesand ut for salg på det åpne markedet. Prisen på 35 millioner kroner ga imidlertid ikke napp.

Derfor ble prisen kuttet til 25 millioner kroner da eiendommen på nytt ble lagt ut for salg i fjor sommer. Men da høsten kom tok eiendomsmegler Gustav Sædberg i Meglerhuset Sædberg eiendommen av markedet igjen etter nok en sommer uten salg.

Sist uke skrev Dagens Næringsliv at Brynestad fikk endelig solgt luksus-eiendommen . Da var ikke kjøpesummen kjent.

Nå er det klart at sørlandsidyllen gikk for 21,25 millioner kroner.

– Prisen gjenspeiler at det er en fantastisk eiendom tomtemessig. Men det er en del bygninger med litt vedlikeholdsmessig etterslep. Så jeg vet ikke om prisen er god eller dårlig før vi har gått litt nøyere igjennom det, sier Nærbø.

– Vi har begge strukket oss for å bli enige, sier Nærbø, som synes eiendommen er et fint familiested.

Nærbø skal igang med et stort prosjekt på Sørlandet, ved Vennesla, og synes derfor det er fint å ha «litt andre fasiliteter» i regionen.

Nærbø er en av initiativtagerne bak en gigiantisk datasenter-park i Vennesla, hvor det skal investeres mellom fem og ti milliarder kroner de neste ti årene.

Les saken: Sikter høyere enn Facebook

Han er en av majoritetseierne i Bulk Eiendom, som inntil nå har spesialisert seg på å bygge store logistikkbygg langs E6 fra Gardermoen til Vestby.

Tennisbane med utsikt
Eiendommen som ekteparet Stokke og Brynestad kjøpte for fire millioner kroner i 1993, har vært gjennom store oppgraderinger.

Se flere bilder av eiendommen i prospektet (ekstern lenke)

Hovedhuset fra 1885 er totalrenovert. Låven er ombygget og har plass til en rekke overnattingsgjester. I tillegg kommer et lite gjestehus, sjøbod, stor båtgarasje, svømmebasseng og tennisbane med utsikt mot horisonten.

Les mer om eiendommen:
  Kutter Brynestad-hytte med ti mill.
Håper utlendinger skal bla opp 35 mill. for sørlandsluksus
Brynestad og Stokke mot prisrekord

Ikke solgt til prisantydning

Da DN snakket med megler Sædberg da eiendommen ble lagt ut for første gang i 2012, var den erfarne sjøhyttemegleren svært optimistisk på å oppnå prisen på 35 millioner kroner for eiendommen.

De siste årene har imidlertid flere praktfulle landsteder blitt solgt med betydelige rabatter.

Sommeren 2013 la skipsreder Erik Klaveness den 70 mål store giganteiendommen Gaupholmen ut for salg med en prisantydning på rundt 60 millioner kroner.

Ifjor sommer fikk kjøpesenterinvestor Arne Vannebo tilslaget for 50 millioner kroner.

Les saken: Kjøpte Gaupholmen til rekordpris

Må kutte prisene ved sjøen
Markedet har imidlertid ikke vært på sjøhyttenes side de siste regnfulle norske somrene.

Dagens Næringsliv har ikke lykkes med å få en kommentar fra Atle Brynestad. Tidligere har han formidlet via megleren at « Siden vi bor ved sjøen året rundt, så har Bergsøya blitt lite brukt de senere årene. Det er grunnen til at det nå legges ut for salg.»

Brynstad bor på Nesøya i Asker kommune.

Les mer om eiendom:
God fart i hyttemarkedet
Kjøpte hytte - oppdaget museskader for 1,6 millioner
Sterkeste boligprisvekst på åtte år 
Dropper avdrag på bolig – sparer i fond 
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.