Richard Bolles har skrevet boken "Guide to Rethinking Interviews" der han lister opp enkle signaler du kan snappe opp som røper om et jobbintervju gikk bra eller dårlig:

Hvis intervjueren ikke dveler for lang tid ved det du har gjort tidligere, men i stedet beveger seg raskt til nåtiden og fremtiden - da har du en god mulighet for å kunne få jobben, ifølge karriereksperten.

Er vedkommende som intervjuer deg mer opptatt av dine tidligere meritter, kan dette derimot være et dårlig tegn, skriver Daily Muse. I alle fall hvis han eller hun ikke gir tegn til å ville snakke om karrieren din fremover.

Et vellykket jobbintervju skal gjennomgå fem trinn, understreker han:

1) Fjern fortid

2) Nær fortid

3) Her og nå

4) Nær fremtid

5) Fjern fremtid

- Et "fjern fortid"-spørsmål kan for eksempel være: - Hvordan begynte du i denne bransjen?, mens et "nær fortid"-spørsmål er noe slikt som: "Fortell meg om et stort prosjekt du har ledet nylig". Et "her og nå"-spørsmål fokuserer på dine nåværende interesser og egenskaper som "Hvilke prosjekter kan du tenke deg å jobbe med?".

"Nær fremtid"-spørsmål kan rett og slett handle om å avtale en tid for et jobbintervju nummer to, mens "fjern fremtid"-spørsmål er av typen: "Hvor ser du deg selv om 10 år?".

Sett inn støtet når det trengs

Bli ikke oppgitt hvis ikke alle jobbintervjuer du har vært på følger denne strukturen. Men det er smart å være oppmerksom på hvordan jobbintervjuet utvikler seg.

Husk: Hvis intervjueren fortsatt er på trinn 2 etter en halvtime, er det virkelig på tiden å sette inn støtet og imponere.

Les også: Fem feil du for all del må unngå på jobbintervju

11 grep som gjør CV-en din til gull

Innrømmer ikke å ha mistet jobben  

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.