Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Kulthelt. Marcos Valle er en av brasiliansk pops herligste artister. Nå er hans album fra 1983 relansert på norsk selskap.

Kulthelt. Marcos Valle er en av brasiliansk pops herligste artister. Nå er hans album fra 1983 relansert på norsk selskap.

Sunnhet og sol til uimotståelig beat

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det er vanskelig å ikke bli glad av omslagsbildet på Marcos Valles album fra 1983, med solbrun, fornøyd mine og deilige juicer i alle farger. Nå er dette lenge ettersøkte kultalbumet reutgitt av norske Preservation Records, flott utført både i remastring og design. Valle er en av moderne brasiliansk musikks mest besnærende artister, med alt fra søt samba til politisk folk, jazz og psykedelisk rock på samvittigheten. Dette solrike Rio Boogie-albumet er mest kjent for megahiten «Estrelar», som feirer sunnhet, sol og trening til en uimotståelig beat. Platen, som er noe lettere enn søsteralbumet «Vontade de Rever Você» (1981), har et digg westcoastsound, med flere av låtene han laget i tett symbiotisk samarbeid med sin venn, soulgiganten Leon Ware. Lange linernotes av Allan Thayer forteller om bakgrunnen for låtene og hjemkomsten til Brasil etter hans opphold i USA på grunn av dissens mot militærdiktaturet. Sangtekstene er til og med oversatt til engelsk!

(Vilkår)

Fakta: Marcos Valle

«Marcos Valle»

Preservation Records