– Snakker du ofte til deg selv i speilet? – Ja.

Tekst
Foto

Forrige gang Trygve Rønningen jobbet i TV 2, endte det med drapstrusler og livvakter. Nå er han tilbake igjen.

Forrige gang Trygve Rønningen jobbet i TV 2, endte det med drapstrusler og livvakter. Nå er han tilbake igjen.

Det ringer i telefonen. Det ligger snø på leke­stativene. I tredje etasje i en blokk på Hovseter er det hans daværende kone som løfter opp røret. Stemmen i andre enden spør om hun har sett utenfor døren. Hun legger fra seg telefonen, går ned gangen, åpner døren. På en liten, krøllete lapp har noen skrevet med store bokstaver: «Ett program til og du er en død mann!»

Blodbad

Kontoret hans er innredet på en måte som gjør det lett å forlate. Han kan når som helst slippe alt han har i hendene og gå. Ikea-hvitt, halvtomt, to masseproduserte malerier han ikke har valgt selv.

Fakta: Trygve Rønningen

Alder 48

Sivilstatus Gift med Tina. Har to døtre på 19 og 17 fra et tidligere ekteskap.

Bakgrunn Journalist i Oppland Arbeiderblad og VG. Ble ansatt nummer 22 i TV 2, var prosjektleder, programleder, underholdningssjef og programsjef frem til 2000. Ledet blant annet «Jeopardy», «Nå eller aldri» og «Big Brother». Ble i 2003 programdirektør i P4 før han i 2005 fikk samme jobb i MTG Norge. Sa opp etter svake resultater i 2011. Etter noen år i produksjonsselskapet Mastiff, ble han ifjor administrerende direktør i MTG.

Aktuell Ble denne uken annonsert som ny kanalsjef og publisher hos TV 2.

– La meg bruke en digresjon: Når det snør ute, er det én type folk som sier «Helsike, nå blir det glatt», mens andre sier «Flott, nå blir det bra skiføre».

Han holder seg i en stor og blank beltespenne med begge hendene. Litt cowboy, litt Hardy-gutt. Trygve Rønningen sier han har hatt vind i seilene, han hentes fra et velsmurt og nedtrimmet MTG, han kunne blitt værende her. I stedet skal han inn i en direktørstilling hos et TV 2 med fallende seertall, reklamesvikt, intern uro og kutt i hundremillionersklassen. Ansatte kaller det et blodbad.