Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gode nyheter

Tekst
Foto: Hampus Lundgren

Foto: Hampus Lundgren

Årets første nyhetsslipp på polet gir oss en god start på 2015.

Med Burgund, Corbières og USA som tema, er forventningene store til Vinmonopolets første nyhetsslipp i 2015, selv om det er de amerikanske de lykkes best med. Av dem er nok Ridges Lytton Springs den hyggeligste nyheten som så absolutt fyller et tomrom i polets basisutvalg. I tillegg lanseres det to nye vinbokser av god kvalitet. Både Malgrà Matto di Bacco og Fabel Côtes du Rhône leverer fersk, saftig og lettdrikkelig rødvin til en pen pris.

Blant 28 musserende og hvite viner er det Lapola fra Nord-Spania som fyller et tomrom. Paul Prieurs tradisjonelle Sancerre er også en vin det er verdt å stifte et nærmere bekjentskap med blant basisnyhetene.

Blant nyhetene fra Burgund skulle vi ønsket oss mer bredde, selv om de som nå blir lansert, leverer over forventningene. Tiden er vel kommet for ta noen av de større appellasjonene i Burgund inn i hyllene? Selv om lave avlinger i regionen de siste årene gjør dette utfordrede.

Bestillingsutvalget kan fortsatt skilte med de beste nyhetene, hvor den legendariske 2012-årgangen fra Burgund har begynt å dukke opp, dessverre i små kvanta, så her er det første mann til mølla. I tillegg har norske vinimportører så smått begynt å speide etter gode produsenter også utenfor Europa, noe som resulterer i flere strålende viner fra blant annet land Chile, Sør-Afrika og USA.

Se også:
NRK-serien «Kampen om tungtvannet» fikk god kritikk, men noen blir aldri fornøyd.

Møt den nye nobeldirektøren Olav Njølstad.

Tranen har kastet husmannskosten og satser på internasjonal meny.

Les mer om mat og vin på smak.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.