Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mannen som åpnet Sveits

Tekst
La vida Birkenfeld. Som varsler for skattemyndighetene, kunne Birkenfeld pensjonere seg med hagen full av leketøy, inkludert to Porscher og en 
             åpen Lincoln Continental. Men Birkenfeld vil bruke deler av varslerbelønningen til enda nyttigere formål. – Jeg gjorde det ikke for pengene, sier han.

La vida Birkenfeld. Som varsler for skattemyndighetene, kunne Birkenfeld pensjonere seg med hagen full av leketøy, inkludert to Porscher og en åpen Lincoln Continental. Men Birkenfeld vil bruke deler av varslerbelønningen til enda nyttigere formål. – Jeg gjorde det ikke for pengene, sier han.

Bradley Birkenfeld slo egenhendig hull i den sveitsiske banksekretessen. Belønningen var 104 millioner dollar – og to år i fengsel. Nå er han sugen på hevn.

Det er kvelden før Cinco de Mayo, og brisen fra Miami Beach slipper ikke gjennom hekken rundt en deilig patio. Parfymen fra en fersk sigar smyger seg gjennom luften. Brad Birkenfeld er i storform, flørter med den høyreiste, italienske hovmesteren, bestiller en fremragende barolo og viser frem bilder av sin nye 1600 kvadratmeters renessansevilla ved innsjøen i Europa, et hus han foreløpig ikke kan bruke.