Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Årets mest minneverdige biler

Tekst

Vil du få varsel hver gang Embret Sæter publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

2023 har selvsagt vært et år i elbilens tegn. Som også 2022 var det, og 2024 kommer til å bli det. Likevel har det også kommet en del spennende biler som definitivt ikke er elektriske til markedet. Her kan du se videoer av noen av høydepunktene.

Over kan du se Ineos Grenadier, som er ett av dem. Da milliardæren Jim Ratcliffe fant ut at Land Rover skulle slutte å produsere den ikoniske Defender-modellen sin slik vi alltid har kjent den, tok han grep. Han bygde sin egne bil, og som utseendet røper om, godt inspirert av den gamle Defenderen. Resultatet er selvsagt en terrengmaskin med masse kule løsninger. Prislappen på drøye to millioner (om du vil ha bakseter) setter nok en stopper for mange som kunne tenkt seg en slik bil.

En bil som derimot fremstår som et av de mest gunstige kjøpene på markedet er Tesla Model 3. I den oppdaterte versjonen har produsenten virkelig hørt på kundene sine og forbedret nesten alle punkter som eiere av første generasjon Model 3 har klagd på.

Den mest oppsiktsvekkende bilen jeg har kjørt i år, er Mercedes-AMG G 63 4x4². Portalaksler og store hjul sørger for enorm bakkeklaring og samtidig et spektakulært utseende. At prisen er på 5,5 millioner kroner og bilen ikke er all verden å kjøre, får man bare leve med.

Spektakulært er det også at superbilmerkene etterhvert har fått sine offisielle forhandlere i Norge. Lamborghini er etablert i Asker, ikke langt unna den offisielle Ferrari-forhandleren. Dette er et marked som ikke er så sensitivt for rentehevinger og generell økonomisk pessimisme som det ordinære bilmarkedet. Og at Lamborghini Huracan er en kjøremaskin, er hevet over enhver tvil.

I den andre enden av Lamborghini-lokalet finner vi et annet luksusmerke. En tur med den fantastiske Bentley Continental GT er en opplevelse i seg selv.

Så var det bilnyhetene for folk flest i 2023. Volvo EX30 er definitivt en av de mest attraktive bilene jeg har kjørt i år. Ikke bare er det Volvos raskeste bil noensinne, den er også en av de billigere bilene som merket har kommet med på lang tid. Jeg tror dette kan bli salgsvinneren i Norge i 2024.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.