Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Varmere og mer melodisterkt enn debuten

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Carmen Hillestad utgir nå sitt andre album som Carmen Villain. Foto: Signe Luksengard/Smalltown Supersound

Carmen Hillestad utgir nå sitt andre album som Carmen Villain. Foto: Signe Luksengard/Smalltown Supersound

Den norske artisten Carmen Villain tyr til en av amerikansk filmhistories mest uttrykksfulle skuespilleransikter på omslaget av sitt andre album. I likhet med hos Gena Rowlands, mest kjent for sine roller i John Cassavetes unike filmer, er det mye som ulmer under overflaten i Carmen Villains forlokkende musikk, med en teint av brent amerikansk sand.

Albumet fremstår som like drømmende, men varmere, sonisk flersidig og en anelse mer melodisterkt enn debutens mudrede psykedeliske shoegazerock, hør for eksempel «Red Desert».

Fakta: Carmen Villain

«Infinite Avenue»

Smalltown Supersound

Lanseringskonsert på Kunstnernes Hus i Oslo, lørdag 23. september

Hun står for mesteparten av musikk og instrumentering selv, men har samarbeidet noe med houseprodusent Matt Karmil og den norske øreguruen Helge «Deathprod» Sten på lydsiden. På den besnærende førstesingelen «Borders» får hun besøk av selveste Jenny Hval med karakteristisk vokalkunst, som en skarp kontrast til Carmen Villains mer søvngjengersk dype vokalstil.(Vilkår)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.