Kvartett. Total pop fra bergensbandet Young Dreams, som utgir andrealbumet «Waves 2 You» denne helgen.

Kvartett. Total pop fra bergensbandet Young Dreams, som utgir andrealbumet «Waves 2 You» denne helgen.

Bittersøt bergensdrøm

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det er noe bittersøtt over bergensbandet Young Dreams’ oppfølgeralbum. Musikken er fortsatt glimrende og drømmende pop av eventyrlig slag.

Fakta: Young Dreams

Young Dreams - -

«Waves 2 You»
Blanca

Men det er som om det har krøpet seg inn en visshet om at det man drømmer om, ikke nødvendigvis går i oppfyllelse. Dystre vinder har da også alltid gjort pop mer interessant og gitt den oppdrift.

Kvartetten, ledet av dypt talentfulle Matias Tellez, mottok Spellemann for debuten for noen år siden (som allerede føles som en annen, mer naiv tidsalder).

Det nye albumet er langt bedre, preget av TR, Beach Boys, noe fransk noe, høye hiphop-sample-alluderende trommer og spøkelsesaktige arrangementer, og ikke minst meget oppvakt låtskriving og intrikat melodiføring.

Musikkelsker? Les alle anmeldelser her

At de klarer å gjenskape dette live, er et bevis på deres store kvaliteter. Hør for eksempel den nydelige singelen «Cells».

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner