Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Dear Old Europe. Tenorsaksofonist og tenorsanger Håkon Kornstad treffer på underlig vis tidsånden. Hans intime trioplate

Dear Old Europe. Tenorsaksofonist og tenorsanger Håkon Kornstad treffer på underlig vis tidsånden. Hans intime trioplate "Im Treibhaus" kan bli en av førjulens mest spilte.

En musikalsk verdenssensasjon

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fakta: Håkon Kornstad Trio

Im Treibhaus
Grappa Musikkforlag

Vi nærmer oss faretruende vinterens høytid, og da er det vel ekstra passende og deilig med litt varm saksofon og skjønnsang? Den allerede bejublede saksofonisten Håkon Kornstad hogde ut sin helt egen hylle på den musikalske fjellveggen, da han for noen år siden, i forholdsvis voksen alder, oppdaget opera, utdannet seg til sanger, og så klarte å lage en vellykket kombinasjon av flere musikalske tradisjoner. Musikk som på samme tid er nytenkede og klassisk, vakker og utfordrende. Musikken hans er faktisk en verdenssensasjon som burde kunne nå et stort publikum. Og det en kledelig nedskalering av bandoppsettet når han nå presenterer kombinasjonen sammen med de strålende musikerne Frode Haltli på akkordion og Mats Eilertsen på kontrabass. Nye og spennende arrangementer på sanger og arier av Verdi og Schubert bør ikke skremme noen, og de norske tradisjonene blir også røsket i hjerterøttende når trioen på glimrende vis tar for seg Griegs tonesetting av Ibsens dikt «Stambogsrim». Dette stjerneskuddet slukner ikke med det første.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.