Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Gripende. Jenny Hval utgir til uken nydelige «The Long Sleep EP», der hun samarbeider med landets friskeste unge jazzmusikere.

Gripende. Jenny Hval utgir til uken nydelige «The Long Sleep EP», der hun samarbeider med landets friskeste unge jazzmusikere.

Hun måtte frigjøre sin indre popjazzer

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

En av landets mest gripende kunstnere har en meget interessant popjazzartist gjemt inni seg. Slik har vi følt det med Jenny Hval lenge, og nå viser den seg snart i et lite, uimotståelig blaff.

Fakta: Jenny Hval

Jenny Hval: The Long Sleep EP (Su Tissue) cover ---

«The Long Sleep EP»
Su Tissue

Prosjektet er bygget rundt den melodisterke låten «Spells» og drømmeaktige, vage forlengelser av denne. Originallåten er vidunderlig i seg selv, og minner en på hvilken vokalist Hval er.

Med seg i studio har hun hatt Espen Reinertsen (sax) og Eivind Lønning (trompet) – som blant mye annet er kjent for sitt arbeid sammen som Streifenjunko – samt Kyrre Laastad på perkusjon, og ikke minst Anja Lauvdals magiske tangenter.

Sistnevntes duo Skrap, med Heida Mobeck, har turnert mye som musikere for Jenny Hval, og skal opptre på den innholdsrike Only Connect-festivalen på Sentralen i Oslo fredag 25 mai. Denne gangen med et nytt verk, utvidet til en sekstett med flere av landets mest vitale musikere. Se fullt program på nymusikk.no

Musikkelsker? Les flere saker her

* (Vilkår)