Finere vanligjazz får du ikke

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Knut Riisnæs er en av landets mest respekterte saksofonister, og sprer varme i førjulsstresset på sin nye plate «The Kernel».

Fakta: Knut Riisnæs Quartet

«The Kernel»
Losen

Han er ikke den som roper høyest, men tenorsaksofonist Knut Riisnæs (født 1945) kan i sannhet regnes som en av landets aller fremste jazzmusikere, og han har vært det siden 60-tallet, da han spilte med folk som Karin Krog og Terje Rypdal. Solodebuten «Flukt» fra 1982 med blant annet Jon Christensen ga ham en fortjent Spellemannpris. Sant å si spiller han minst like fyrig og vakkert i dag, og det hører man godt på den lune og ja, svingende, nye platen «The Kernel». Den faste kvartetten hans med Anders Aarum (piano), Jens Fossum (bass) og Tom Olstad (trommer) skriver seg kanskje ikke inn i musikkhistoriens avantgardekapittel, men i oppvakt og avslappet samspill bereder de grunnen for Riisnæs’ virkelig sublime tenorspill, enten det er hektiske løp eller romantiske sløyfer som i meget vakre «Love and Peace» av Horace Parlan. Førjulsstemningen er sikret.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk