Unge Ferrari kroner pop-året med personlig soloalbum

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Å være ung er for jævlig. Men Unge Ferrari går gjennom en kreativ modningsprosess på det nye albumet.

Fakta:

Unge Ferrari

Midt imellom magisk og manisk
(Nora Streams)

Han startet 2018 med en av årets aller sterkeste norske poputgivelser som en del av prosjektet MARS, sammen med Karpe og Arif, og Unge Ferrari kroner pop-året på tampen med et omfangsrikt og dypt personlig soloalbum. Det er ikke uvanlig for unge mennesker å vrenge sjelen om dagen – og vise frem vrangsiden, men Stig Haugen, som hamarsingen egentlig heter, har en unik mulighet til å benytte kunstneriske virkemidler til å gjøre noe viktig. Hans porøse sangstil og poesi er usedvanlig karakteristisk og av sin tid, og er kjærlig parodiert av «Hit for hit»-gjengen. Men den kobles med mer kontant, klubbvennlig pop i en meget vellykket balanse mellom fest og fortvilelse. Og man merker også en mer fremtredende musikalsk sjelfull modenhet. For å fullføre sin visjon har han medvirkning av fintfolk som for eksempel Lido i den funky UK-garage-aktige «Akvarium», men stemmen hans er alltid det sentrale.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk