Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Mary Ann Sieghart tror mange kvinner vil kjenne seg igjen i boken om autoritetsgapet.  – Jeg vil gi dem ammunisjon, vise at det ikke er dem det er noe galt med om de blir avbrutt, avfeid eller får ekspertisen sin undervurdert. Det skyldes ofte det enkle fakta at de er en kvinne. Nå må vi snakke høyt om autoritetsgapet slik at vi kan vi gjøre noe med det.

Mary Ann Sieghart tror mange kvinner vil kjenne seg igjen i boken om autoritetsgapet. – Jeg vil gi dem ammunisjon, vise at det ikke er dem det er noe galt med om de blir avbrutt, avfeid eller får ekspertisen sin undervurdert. Det skyldes ofte det enkle fakta at de er en kvinne. Nå må vi snakke høyt om autoritetsgapet slik at vi kan vi gjøre noe med det.

– Hvis jeg snakket om «mykere» temaer som helse, familiepolitikk eller utdannelse, ble det straks gjesp og himling med øynene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingvild Paulsen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Avbrytelser, undervurdering, skepsis og ignorering. Den britiske kommentatoren Mary Ann Sieghart sier det rett ut: Kvinner blir tatt mindre seriøst enn menn i yrkeslivet.

Hun satte vinen i vrangstrupen.

Det var under middagen på en konferanse. Mary Ann Sieghart hadde nettopp fortalt mannen ved siden av seg hva hun driver med: Skriver en politisk spalte i avisen The Independent, sitter i et par styrer, leder en tenketank, er i rådet for Tate Modern, hvorpå han svarte: «Du er jammen en travel, liten pike».