Den 68 år gamle taiwanesiske miliardæren og oljetoppen Wong Yuk-Kwan ble kidnappet og holdt fanget i oktober 2015. Han ble holdt fanget i et forlatt hus i hele 38 dager med bind for øynene og bundet fast til en seng. Noen dager etter kidnappingen sendte kidnapperne en epost hvor de ba om bitcoin tilsvarende 9 millioner dollar. De skal ifølge lokale medier ha fått utbetalt 1,68 milioner dollar.

Slik ser logoen til Monero ut. Monero er i skrivende stund verdens største anonyme kryptovaluta og den 14. største blant alle kryptovalutaene på markedet. llustrasjonen viser hvordan monero kunne ha sett slik ut dersom den hadde vært en fysisk og ikke en digital valuta.

Monero-teamet har som mål å gjøre valutaen umulig å spore. Vi fant en vei inn.

Tekst

Vil du få varsel hver gang Osman Kibar publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Leipzig/Oslo

Les historien om verdens største anonyme valuta – som har vært sentral i noe av den mest spektakulære cyberkriminaliteten verden har sett.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk