Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hemmelige millionoverføringer bak menneskerettighetsorganisasjon

Tekst
Grunnlegger og president i GNRD er norskpalestineren Loai Deeb. Foto: Marie von Krogh

Grunnlegger og president i GNRD er norskpalestineren Loai Deeb. Foto: Marie von Krogh

En menneskerettighetsorganisasjon i Stavanger er siktet for hvitvasking av betydelige beløp.

Økokrim har gått til aksjon mot Global Network for Rights and Development (GNRD) og organisasjonens grunnlegger, Loai Deeb. De er siktet for hvitvasking av penger, og pengestrømmer på et tresifret millionbeløp blir nå undersøkt i en etterforskning som er satt i gang i Oslo og Stavanger.

GNRD er en internasjonal organisasjon med over hundre ansatte og kontorer i blant annet Brüssel, Geneve, Wien, London, Amman og Dubai, men hovedkontoret ligger utenfor Stavanger. Grunnlegger og president i GNRD er norskpalestineren Loai Deeb, som ifølge opplysninger fra organisasjonen har doktorgrad i internasjonal juss og en sentral posisjon i menneskerettighetsarbeid over hele verden. Hans taler og utspill på sosiale medier skal ifølge opplysninger fra GNRD nå millioner av mennesker.

I februar 2015 fikk GNRD konsultativ status i FN og er nå i ferd med å opprette et nytt kontor i New York. Organisasjonen finansieres med hemmelige millionoverføringer fra Emiratene. Ifølge Økokrim er det foreløpig uklart hvem som står bak og finansierer, og hvor pengene faktisk kommer fra.

Les hele dokumentaren om Dr. Deeb og den mystiske menneskerettighetsorganisasjonen i Magasinet (+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.