Til tross for fallende resultater, viser fjorårets likningstall at det fortsatt har vært gode tider for et knippe meglere, skriver Dagens Næringsliv.

Meglertoppene tjener godt på å hjelpe bedrifter med å få lån, og øverst på inntektstoppen troner Inge Edvardsen (41) fra meglerhuset Pareto.

En gjennomgåelse DN har gjennomført viser at seks meglertopper i ABG, Pareto, Arctic, RS Platou, Nordea, DNB Markets tilsammen har tjent 347 millioner kroner på fem år.

Les også: Her er overgangsvinnerne i meglerbransjen

Krever samarbeid
«Gode resultater i vår bransje krever i dag teamarbeid. Medarbeidere med forskjellig type kompetanse jobber for å få frem et best mulig produkt. Å trekke frem enkeltpersoner som stjerner i denne sammenheng blir feil» skriver Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge i en epost til avisen.

I likehet med flere andre Pareto-topper fikk Inge Edvardsen et kraftig lønnsbyks i 2010. Årsaken til dette var at Pareto-partnerne fikk hele skatteregningen for årene 2006–2009 på 2010-ligningen.

Les også: 1000 meglerjobber borte

Jobber i det stille
Edvardsen foretrekker å holde en lav profil, og besvarte ikke DNs henvendelse igår.

Den som er nest best betalt over de siste fem årene er RS Platous obligasjonssjef, Simen Flaaten (35), med sine 79 millioner kroner i inntekt siden 2007. Hakk i hæl følger ABG Sundal Colliers obligasjonssjef, Mark Gretton (47), med en inntekt på 74 millioner kroner for samme periode.

Se oversikten over obligasjonstoppenes lønnsfest i Dagens Næringsliv lørdag.

Les også:
Han leder Nordens beste meglerhus
- Til helvete hver gang jeg hører på meglerne
Meglertopper forlater bransjen
1000 meglerjobber borte
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.