- De bruker en Al Capone-taktikk, sier jusprofessor ved Columbia University, John Coffe til Bloomberg.

Det amerikanske verdipapirtilsynet (SEC) presenterte fredag nytt materiale i saken mot hedgefondet SAC og Cohen. Dette er første gang at myndighetene har siktet seg inn på Cohen personlig i innsidesakene mot SAC Capital Advisors, skriver Dagens Næringsliv mandag.

Minst ni nåværende og tidligere SAC-ansatte er ifølge Bloomberg blitt koblet til innsidehandel mens de har jobbet for firmaet.

Coffe sammenlikner siktelsen mot dollarmilliardæren og hedgefond-sjefen Steven Cohen med myndighetenes jakt på den berømte mafiasjefen Al Capone på 1930-tallet. Capone ble fengslet for skattesvindel i stedet for de utallige mordene han hadde stått bak.

- Som å ta Dillinger for feilparkering
SEC (Securities and Exchange Comission) mener Cohen både visste om, og burde reagert på innsideghandelen i SAC. De forsøker nå å utestenge han fra finansindustrien på livstid.

- Steven Cohen har handlet på riktig vis hele veien, og vil kjempe hardt mot denne anklagen, sier en talsperson for SAC i en pressemelding.

SEC har i flere år forsøkt å dømme Steven Cohen for innsidehandel, uten hell. Dette er første gang de sikter Cohen selv.

- Det SEC gjør nå, er som å ta John Dillinger på vei inn i en bank med et maskingevær, for så å sikte han for feilparkering, fortsetter Coffe.

Dillinger er en berømt amerikansk bankraner. Han herjet amerikanske banker i på 1920-og 30-tallet, og er en av depresjonstidens mest kjente kriminelle.

Innsidehandel etter Alzheimers-resultat
Cohens tidligere medarbeidere Mathew Martoma og Michael Steinberg står tiltalt for å ha brukt innsidekunnskap om nedslående testresultater for en ny alzheimermedisin og om utviklingen i Dell til å selge unna SACs aksjer i selskapene på sinnrikt vis . Ifølge SEC visste Cohen at hans ansatte snakket med minst én doktor om testresultatene før de var offentlig kjent.

Dette er første gang at myndighetene har siktet seg inn på Cohen personlig i innsidesakene mot SAC Capital Advisors. Cohen grunnla fondet, som ifølge Bloomberg skal ha gitt en årlig avkastning på 25 prosent i året siden starten i 1992. SAC skal ha cirka 15 milliarder dollar under forvaltning, hvorav 60 prosent er penger fra Cohen og ansatte.

LES MER:
<b>Må betale historiens største innsidebot</b>
<b>Superfond stålsetter seg for masseflukt</b>
<b>Jakter oppkjøpskonge</b>

Mest lest på dn.no:
<b>«Superåret» 1978</b>
<b>Spetalen-lån til bonde</b>
Sjefsstol står ledig på åttende måneden

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.