Hannover: Etter en høydramatisk avstemning på overtid onsdag kveld er det klart at John Fredriksen ikke får plass i TUI-styret.

Forslaget om å kaste styreformann Jûrgen Krumnow fikk 42,6 prosent av stemmene på dagens generalforsamling. Motparten sikret seg litt over 57 prosent.

- Et nederlag
Dermed falt forslaget, og Fredriksen får heller ikke styreplass i selskapet.

- Det er alltid nederlag å tape en avstemning, sier Fredriksens våpendrager Tor Olav Trøim til DN.no.

Resultatet var klart etter at generalforsamlingen hadde vart i nærmere 12 timer. Mot slutten ble stemningen mellom Trøim og styreleder Krumnow stadig mer amper.

Til slutt spurte Trøim styreleder Krumnow direkte om han fortsatt følte at han var rett mann for styrelederstolen. Krumnow svarte at det var han.

- Burde gått
Trøim mener at styrelederen burde gått, selv om forslaget om å kaste ham falt.

- Jeg kan ikke skjønne at en styreformann i et selskap som har 43 prosent av aksjonærene i mot seg sitter. Da ville jeg gått for lenge siden, sier Trøim.

Styreformann Jürgen Krumnow ville ikke kommentere utfallet av avstemningen overfor DN.no

Trøim sier at han reiser tilbake til London for å sette seg ned for å arbeide videre med saken allerede i morgen. Han mener slaget om TUI ennå ikke er tapt.

- Vi har gode rådgivere, og vi er rimelig våkne selv. Det ligger mellom linjene at noe av det som kommer fra oss vil være linket til å finne ut av disse relasjonene mellom selskapene som er businesspartnere og disse som i dag representerte 30,5 prosent av aksjonærene, og som til slutt stemte oss ut.

DN.no følger saken videre!

Les mer om dagens langdrøye maktkamp:

Trøim i strupen på Krumnow

Nekter detektiv-bruk

- Mangler lidenskap

- Fikk god støtte fra salen

Senker kravene i toppkamp

- Sjansene er større nå

- Noe av det verste jeg har sett

Vil kuppe aksjepost (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.