Solberg sier til VG at olje- og energiminister Tord Lien tok en egen vurdering av saken, og at hun ikke glemte avtalen slik hun tidligere forklarte.

– Vi var veldig forbauset da vi så disse kartene og reaksjonen som kom. Jeg vil bare presisere at jeg har ikke glemt samarbeidsavtalen. Og det har heller ikke regjeringen, påpeker statsministeren.

Både Lien og statsministeren fikk krass kritikk at etter det onsdag ble kjent at de omstridte havområdene utenfor Lofoten og Møre var en del av den såkalte nominasjonsprosessen i 24. konsesjonsrunde.

– Vi har avklart at det var feil. Tord hadde en annen tolkning av hvordan man kunne gjøre dette, fortsetter Solberg.

Olje- og energiministeren sier at han aldri brøt samarbeidsavtalen, men tar likevel kritikk.

– I ettertid, med all uroen og støyen som har vært i oljebransjen, miljøbevegelsen og hos våre samarbeidspartier, så ser jeg at jeg kunne ha håndtert denne saken bedre, sier Lien.

Les også: KrF og Venstre sår tvil om Solbergs forklaring av oljetabben

KrF: - Er det oss eller oljeselskapene regjeringen ville lure?

- En seier for regjeringens støttepartier

- Har aldri vært aktuelt

- En krigserklæring fra departementet

Se DNtv:

Høstens navn
Møt Norges nye kulturtalenter.
04:06
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.