IR-direktør Anders Antonsson i gruveselskapet Northland Resources opplyser til TDN Finans at de planlegger et obligasjonseiermøte 12. februar, og at selskapet har god dialog med obligasjonseierne.

-Kommer de til å måtte skrive ned deler av gjelden?

- Det kan ikke utelukkes, sier Antonsson.

-Hvor mye?

- Det er bare spekulasjoner. Det er ikke sikkert at det blir noe i det hele tatt, men vi kan ikke utelukke det, sier Antonsson.

Ifølge Ola Nygård ved Norsk Tillitsmann, som representerer obligasjonseierne, må det sendes ut invitasjon til obligasjonseiere minst ti dager før møtet. Denne skal ifølge ham børsmeldes.

Så langt har ikke Northland sendt ut noe børsmelding om dette.

Investor Jens Ulltveit-Moe, som tidligere har trådt inn i selskaper i krise, som oljeserviceselskapet Sevan Marine og gruveselskapet Intex Resources, vil ikke si om han vurderer å kjøpe seg inn i Northland Resources.

- Jeg har fått meglerhenvendelser på det, det stemmer, men det var før det gikk til helvete. For øvrig har jeg ingen kommentar, sier Ulltveit-Moe til TDN Finans.

-Vurderer du å gå inn i obligasjonen og/eller aksjen?

- Ingen kommentar, sier han.

I en separat melding onsdag opplyser Northland at det kanadiske investeringsselskapet Deans Knight Capital har nå mindre enn fem prosent aksjeandel i selskapet.

Kanadierne hadde tidligere i januar en eierandel på 6,9 prosent, ifølge aksjonærlister fra Northland.

Nortland-aksjen NAUR var opp 13,89 prosent til 0,82 kroner, omsatt for 69 millioner kroner onsdag. Aksjen har ned 86 prosent den siste uken, der verdier for nærmere tre milliarder kroner er forsvunnet.

Les også:
<b>Investorer på innsiden i Northland Resources</b>

Priser aksje til null

<b>Vil anmelde lekkasjen etter børskollaps</b>

<b>Gruvetopper så 2,5 mrd. fordunste</b>

<b>Tvinger småaksjonærer til å selge</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.