Onsdag møtes styret i Orkla for å ta stilling til hvem som skal ta over etter Åge Korsvold.

Etter det DN vet, har Orklas styreleder Stein Erik Hagen forlengst pekt ut hvem han vil ha: Hans nære medarbeider i mange år, Peter Ruzicka.

Som aksjonær med 24,5 prosent av aksjene skal det mye til at styreflertallet går imot Hagen.

- Det foreligger ingen innstilling, men styret skal behandle en del kandidater. Utfallet er åpent, saken kan bli utsatt, men styret vil ansette den personen som er best egnet, sier Hagen.

Han vil ikke bekrefte at han støtter Ruzicka, men legger til:

- Du har sikkert gode kilder.

LES OGSÅ: Bløffe-nyhet rammet Orkla i Sverige

Ikke første gang
Det er ikke første gang Hagen vil ha Ruzicka inn i konsernsjef-stolen. Første gang var allerede i 2005 som etterfølger av Finn Jebsen, men motkreftene ble for sterke. Den gang ble det brukt mot Ruzicka at han ikke hadde tung nok ledererf#229 og at han hadde sittet tett på Hagen i over ti år.

Motargumentene er langt på vei de samme i dag. Ruzicka har knapt hatt noen annen arbeidsgiver enn Hagen, som han begynte å jobbe for i 1990, rett fra skolebenken. Riktignok har Ruzicka ledet Hagens familieselskap Canica siden 2006, men forskjellen til Orklas mange tusen ansatte i mange land er stor.

Samtidig er Ruzicka en av dem som kjenner Orkla best etter å ha sittet i styret siden 2003, kun avbrutt av en pause på to år da han satt i bedriftsforsamlingen.

LES OGSÅ: Hodejegere: Dette må den nye Orkla-sjefen kunne

At Orkla nå er langt på vei i prossessen mot å bli et rent merkevareselskap er en klar fordel for Ruzickas kandidatur, dagligvarer er bransjen han kan best fra sine år i Rimi, Ica, og Ahold.

LES OGSÅ:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.