Opec har ikke kommet frem til en avtale om oljetilbudet på dagens møte, sier en Opec-delegat til Bloomberg News torsdag. Det skriver TDN Finans.

- Det er vanskelig å finne et tall. På det nåværende tidspunkt er mengden vi produserer rimelig med tanke på markedet, markedet godtar det, sa avtroppende Opec-generalsekretær Addalla El-Badri etter møtet. Det melder NTB.

Oljeprisen ligger nå på rundt 50 dollar fatet, men var nede på 30 dollar for få måneder siden. I 2011 lå den i snitt på over 100 dollar fatet.

Al-Falih, som representerer ett av Opecs mektigste medlemsland, mener at oljeprisen har ligget for lavt for lenge, men nå tror han på oppgang.

- Vi tror vi er på vei oppover, og vi håper vi vil bli enige om en moderat linje som oppmuntrer til investeringer, men ikke for mye investeringer, som fører til overproduksjon igjen, sier al-Falih.

Ønsker «svært myk tilnærming»

Han tar til orde for det han kaller en «svært myk tilnærming».

- Vi ønsker på ingen måte noe oljesjokk, verken på kort eller lang sikt. På lang sikt betyr det at vi ønsker å oppmuntre til investeringer, sier han, ifølge NTB.

Videre opplyses det at Nigerias kandidat Mohammed Barkindo er utnevnt som ny generalsekretær for Opec.

Indonesia bekrefter også ifølge TDN Finans at Opec ikke har kommet til enighet om et nytt produksjonsmål.

Venezuela sier Opec har hatt et «svært godt møte», mens Kuwait sier det var positivt.

Saken fortsetter under bildet.

Nigerianske Mohammed Barkindo var på forhånd trukket frem som en mulig kandidat som Opec neste generalsekretær. Foto: NTB Scanpix
Nigerianske Mohammed Barkindo var på forhånd trukket frem som en mulig kandidat som Opec neste generalsekretær. Foto: NTB Scanpix (Foto: AFP)
 

Oljeprisen gjorde et hopp på omlag én dollar fatet på spekulasjon om at oljekartellet Opecs møte i Wien torsdag kan gi en avtale om produksjonsmål. Prisen stabiliserte seg noe senere, før oljeprisen falt omlag en halv dollar på rapportene om at forhandlingene ikke har ført frem.

Opec har også besluttet å ta opp Gabon som et nytt medlem av organisasjonen

Les mer om oljetoppmøtet her:

Uenige fra første minutt

Da oljeministrene møtte journalister i noen få minutter før Opec-møtet i den østerrikske hovedstaden Wien torsdag morgen, kom det en rekke motstridende meldinger fra delegatene. Disse motsetningene virker nå å ha fortsatt inn i diskusjonene mellom oljegigantene.

Les mer her: Oljegigantene uenige fra første minutt

Det var på forhånd et håp om at oljekartellet kunne bli enige om en felles strategi for oljemarkedet, enten ved å enes om produksjonskvoter, produksjonstak eller frys i oljeproduksjon.

Etter at konfliktnivået mellom mange av landene har dratt seg til de siste månedene har dette håpet stadig blitt mindre, særlig på grunn av maktkampen mellom oljegigantene Iran og Saudi-Arabia.

De to rivalene Iran og Saudi-Arabia ligger i en intens strid med hverandre. De to oljerike landene har vært fiender siden den iranske revolusjonen i 1979, og konflikten mellom de to landene har tilspisset seg de siste månedene. Det har så langt ført til at alle forhandlinger om en felles strategi for oljekartellet har kollapset.

Saudi-Arabias oljeminister Khalid al-Falih sier Opec-landene er forpliktet til å samarbeide om å forvalte oljemarkedet, og at tonen på dagens møte var utmerket.

Det melder Bloomberg News torsdag, ifølge TDN Finans.

- Fikk ikke negative signaler

Han sier videre at Saudi-Arabia vil være ansvarlige med tanke på politikken og oljeproduksjonen.

Iran fikk ikke negative signaler rundt deres produksjonsplaner på Opec-møtet torsdag.

Det sier Irans oljeminister Bijan Zanganeh torsdag, ifølge Bloomberg News.

Zanganeh sier samtidig at han var glad for at det ikke ble noen avtale på møtet, og at det var et godt samhold blant Opec-medlemmene.

Ecuadors oljeminister sier at «det for første gang på lang tid var enstemmighet», og at det ikke ble fremmet forslag om et produksjonsmål på møtet.

September-møte i Algerie

Noen av Opec-medlemmene vil møtes i september i Algerie.

Det sier Venezuelas Opec-representant Eulogio Del Pino torsdag, ifølge Bloomberg News.

Han foreslo indviduelle produksjonsintervaller på møtet, og forslaget skal diskuteres på et møte blant noen medlemmer i Algerie i september.

 

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Asia i dag: «Abenomics» på dødsleiet?  

Fete lønninger i nytt statlig veiselskap  

Frykter norsk avgiftssmitte dnPlus  (DN+)

Den nye trendsporten: Fra fotballjente til stjerneskudd i fjelløping på to år  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Han er Statoils Petter Smart
Hjemme i garasjen i Sola snekrer fagleder Kjell Einar Ellingsen sammen revolusjonerende undervannsutstyr ved hjelp av ølkasser, kryssfinér, kobberrør, barneleker og duppedingser fra Biltema.
00:50
Publisert:

Norsk kvinne er den internasjonale hjelpearbeideren som har vært lengst i Syria
WHO-topp Elizabeth Hoff sover alltid dårlig etter å ha møtt de syriske barna på brannskadeavdelingen i Damaskus. NB: Sterke bilder.
01:30
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.