I en pressemelding mandag tar Nordea sterkt avstand fra skatteunndragelse som et svar på de mye omtalte Panama-avsløringene.

«Bortsett fra i spesielle tilfeller hjelper ikke Nordea til med å etablere utenlandsk-registrerte selskaper, og vi godtar under ingen omstendigheter kunder som skjuler opplysninger for skattemyndighetene.», heter det i meldingen.

Les alt om dokumentlekkasjen her: DN Direkte: Panama-avsløringene

- Å følge regelverket er absolutt høyeste prioritet i banken. Vår policy når det gjelder skatterådgivning og våre etiske retningslinjer er klare: Vi skal ikke oppfordre kundene til eller tilrettelegge for skatteløsninger som oppfattes som skatteunndragelse. Gjennom rapporteringen til myndighetene hjelper vi kundene slik at de betaler den skatten de skal betale. Men det er beklagelig at disse rutinene ikke var på plass tidligere, sier konsernsjef Casper von Koskull.

Ifølge meldingen iverksatte Nordea International Private Banking i Luxembourg mot slutten av 2009 tiltak som ifølge banken var «utover det regelverket krevde», for å sikre at alle kundenes beholdninger og inntekter på konto ble rapportert til skattemyndighetene.

«For å sikre at virksomhet i Luxembourg knyttet til utenlandsk-registrerte selskaper er fullstendig i overenstemmelse med lover og regler og våre policyer, kommer vi til å gjennomgå alle disse strukturene på nytt.», heter det videre i meldingen.

«Utenlandsk-registrerte selskaper kan brukes som et juridisk og administrativt redskap for et fåtall kunder med svært kompleks internasjonal virksomhet. I slike tilfeller har Nordea en rekke prosesser som skal sikre at kundene innrapporterer opplysninger om kontoene sine til relevante skattemyndigheter.»

Les mer på DN.no:

- Øker risikoen for skatteunndragelser  

Asia i dag: Panama-lekkasjer ryster verden  

DNB-styret har bedt Bjerke redegjøre om avsløringer  

Kobles til brasiliansk skandale  

DNB angrer på skatteparadishjelp  

Nordea dras inn i gigantavsløring  

- 1600 ganger større enn Wikileaks  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.