Romano Prodi sier ifølge Bloomberg.com at det verste er over i den greske budsjettkrisen, og at resten av regionen er trygg.

- For Hellas er krisen helt over. Jeg ser intet annet "tilfelle" i Europa. Jeg tror ikke det er grunn til at eurosystemet vil kollapse eller rammes alvorlig av Hellas, sa Prodi under et intervju i Shanghai onsdag.

Prodi var frem til 2004 presiden for Europa-kommisjonen, og er nå italiensk politiker.

Vil ha betalt for ekstra risiko
  Markedene er nok ikke like overbevist, selv om mye av uroen for den greske gjeldskrisen har lettet de siste ukene.

Den ekstra avkastningen markedsaktørene krever for å sitte på greske 10 årige statsobligasjoner fremfor tyske har falt med 88 prosent siden rekordnivået i januar, men den er likevel fire ganger høyere enn for to år siden, skriver Bloomberg.com.

Vil klare seg selv
Den greske statsministeren George Papandreou møtte igår president Barack Obama. Ifølge Papandreou støtter Obama grepene den greske regjeringen nå gjør for å håndtere den store statsgjelden.

Regjeringen har lagt frem beinharde budsjettkutt på til sammen 40 milliarder. Målet er å kutte budsjettunderskuddet, som nå er på hele 12,3 prosent av BNP.

- Vi ber ikke om økonomisk hjelp, vi ber ikke om finansiell støtte fra noen. Vi tar grep for å få vår egen økonomi på rett kjøl, sa Papandreou til journalister i Washington igår.

Papandreou har imidlertid appellert til G20-landene om å slå ned på markedsspekulanter. Han mener verden ellers risikerer en ny global finanskrise.

Les også: Ber G20 bremse «prinsippløse spekulanter»

- Det blir ikke lett å vinne dette gamet

Hellas-krisen: Frykter dominoeffekt

Greske folkevalgte vedtok kutt

Enorm etterspørsel etter Hellas-gjeld

- Nest dårligst i eurogjengen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.