- Hvor mye som er riktig å bruke avhenger til dels av prognosene for norsk økonomi og hvordan pengene brukes. VI må vente å se forslaget deres og hvordan de bruker pengene, før vi kan si om det riktige er 2,9 eller tre prosent. sier Sanner til Dagens Næringsliv.

Sanner sier den nye regjeringen vil vri oljepengebruken mot investeringer i kunnskap, infrastruktur og vekstfremmende skattestruktur.

Den nye regjeringen varsler at den skal utrede de dynamiske effektene av skattelettelser. Sanner lover at det skal synes i første statsbudsjett at landet har fått en ny regjering.

- Reduksjon i arveavgiften skal påbegynnes straks, sier han.

Regjeringen får tre uker på seg til å foreta endringer i det budsjettforslaget regjeringen Stoltenberg legger frem 14. oktober.

Sanner lover at handlingsregelen skal holdes. Stoltenberg har varslet at det legges opp å bruke tre prosent av oljefondet i år.

Les hele den politiske plattformen her (ekstrern lenke)

Les mer:
Åpner for å utvide adgangen til midlertidige ansettelser
Går for utvidet åpningstid på Vinmonopolet
De blåblå vil opprette veiselskap
Vil legge ned helseforetakene
- Kunnskapssamfunnet skal bære velferdssamfunnet
Grepene som vil påvirke din lommebok
Høyre og Frp er enige om åtte hovedprosjekter
Her er den politiske plattformen

Mest lest på DN.no i dag:
Dødelig miks dreper verdenshavene
Ekstreme utslag
Husbanken tom for penger: - Nå stanses boligprosjekter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.