- Vi ser på dette som svært alvorlig, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til DN.no.

- Det er rett og slett et tyveri fra velferdsstaten, fra alle de gode formålene disse pengene egentlig skal gå til, sier Nordeng.

Hentet hjem fra skatteparadis
De 142 millionene ble ifølge Økokrim tatt ut fra Olsens to selskaper i skatteparadiset De britiske Jomfruøyene i 2003 og 2004 i utbytte eller lønn.

- Det er lov å motta penger fra skatteparadiser, men man må betale skatt av dem, sier Petter Nordeng i Økokrim.

Økokrim har samarbeidet tett med Skattekrim i saken.

Stort skattesamarbeid
- Dette er en sak vi har jobbet med i to år sammen med Økokrim. Det er en av de største sakene vi noen gang har hatt. Vi er glade for at det nå er tatt ut tiltale, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt øst til Dagens Næringsliv.

Olsen var også siktet for økonomisk utroskap mot riggselskapet Thule Drilling og Olsens investeringsselskap Norinvest. Disse siktelsene er nå henlagt.

Selskapene tvangsflyttet
Tidligere i år skrev DN om at Olsens to selskaper på De britiske Jomfruøyene var blitt tvangsflyttet til Norge av Skatt Øst.

- Den desidert største saken vi har jobbet med noensinne. Det er ikke ofte selskaper hentes hjem på denne måten, sa skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt Øst til DN da.

Les også: Ble tvunget hjem fra skatteparadis

Det var i 2010 at DN avdekket at Anders-Ivar Olsen har tjent seg styrtrik på handel med råstoff gjennom to selskaper i skatteparadiset De britiske Jomfruøyene. Gjennom selskapet Nordinvest investerte han så i blant annet i riggselskapet Thule Drilling, møbelkonserner Hjellgjerde og snusprodusenten Taboca, og tapte så mye at det ble åpnet konkurs i Nordinvest i 2010.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.