Statsminister Jens Stoltenberg var en av hovedtalerne ved NHOs årskonferanse i Operaen i Oslo onsdag.

På det prestisjefylte arrangementet var også en rekke toppledere i norsk næringsliv. De var alle sammen svært lystne nå å gi sitt beste råd til Norges statsminister.

Investor Jens Ulltveit-Moe:

- Mitt beste råd til Stoltenberg i den korte tiden han har igjen er å ta miljøutfordringene på mer alvor, sier han.

DNB-sjef Rune Bjerke:

- Å sørge for forutsigbarhet, stabilitet og mest mulig like rammebetingelser som næringslivet i landene rundt oss møter, svarer Bjerke.

Statoil-sjef Helge Lund:

- Jeg har vel ikke så mange råd til ham, dette har han godt grep om selv. Men jeg tror vi alle må tenke på norsk økonomis konkurransekraft. Vi må ikke bli selvgode. Vi kan ikke tillate oss år på år med lønnsøkninger i Norge som er betydelig over det vi konkurrerer med.

Kaffekonge Herman Friele:

- Stoltenberg må ta de beslutningene han kan så lenge han sitter, han. Neida, han er flink han.

- Han må legge rammebetingelsene til rette for at næringslivet funker. Da må han egentlig legge til rette for å få opp interessen for naturvitenskap og teknologi. Det er det vi skal leve av i fremtiden, og da må vi legge til rette for å få flere i utdanning der. Legger du begrensninger, reduserer du muligheten for å skape nytt.

Hydro-sjef Svein Richard Brantzæg:

- Det viktigste rådet mitt er at vi ser energipolitikken, klimapolitikken og verdiskapning i sammenheng. Hvis ikke skusler vi vekk muligheter som ligger her i Norge.

Investor Johan H. Andresen:

- Jeg er litt usikker på om han kommer til å ha den rollen fremover. Jeg synes egentlig at når det gjelder energipolitikken gjør de mye riktig. Det er nok mer på hvem som skal løfte energiområdet fremover. Der har jeg en høne å plukke med hele regjeringen, og kanskje kunnskapsdepartementet spesielt.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos:

- Jeg synes Stoltenberg gjør mye riktig, men regjeringen må tørre å ta de beslutningene som er riktige for fremtiden. Vi må utvinne. Det er ikke noe valg hvis vi skal unngå energikollaps i fremtiden.

Investor og tidligere bilimportør Egil Stenshagen:

- Mitt beste råd er å forsere. Jeg vet vi har høyere budsjetter enn noen gang i år, men forsere videre med hensyn til veiutbygging, flyplass, skoler, sykehus og så videre, sier Stenshagen

NHO-topp Kristin Skogen Lund:

- Det er å tenke mest mulig helhetlig, og still samme krav til effektivitet i offentlig sektor som det private hele tiden må forholde seg til, sier NHO-presidenten.

LO-topp Roar Flåthen:

- Det som er viktig er at regjeringen sikrer en stabil økonomi og holder stø kurs. Og bidrar til å stimulere til god kompetanseutvikling i Norge. Det betyr et godt skoleverk og å stimulere til å bruke midler på forskning og utvikling sammen med næringslivet.

Les alle sakene fra NHOs årskonferanse:

<b>- Vi kan ikke tillate oss år på år med dette</b>

<b>- Vi kommer til et punkt der pengene ikke lenger strømmer på</b>

<b>- Vi skal takke Vår Herre</b>

<b>Slik skal Solberg sikre norsk næringsliv </b>

<b>Nå samles Norges maktelite i Oslo</b>

<b>- Vi er ikke bare avhengig av norsk sokkel</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.