- Jeg tipper dette vil medføre ris og ros og mye debatt. På punkter i dokumentet legger de seg ut med samtlige politiske partier, sier finansminister Siv Jensen når hun nettopp har mottatt rapporten.

Det som har vært mest snakket om før rapporten ble lagt frem, er en kraftigere skattlegging av eiendom, gjennom fjerning av fradrag og økt skatt på fritidseiendom og utleie.

- Jeg kan si med en gang at boligskatt ikke står på denne regjeringens meny, sier Siv Jensen.

Samtidig sier hun at hun ikke vil trekke for raske konklusjoner.

- Utvalget har arbeidet lenge med dette, det skal vi også. Det vil være å gjøre utvalget urett å forhåndskonkludere, sier Jensen.

Hun understreker at det skjer store endringer i skattenivåene i landene rundt oss.

- Vårt mål er å redusere skattetrykket både for husholdninger og næring, sier hun.

Politikere fra både Høyre og Frp har allerede vært ute med skepsis til mulighetene for et bredt skattepolitisk forlik.

- Det vil være en styrke for skattereformen at den har bred tilslutning i stortinget, i alle fall strukturelt sett. Så kan det være at det er uenighet om nivåer. Vi vil bidra til at flere partier er med p ået flertall, men det gjenstår å se om det er mulig å få til.

Hun understreker at hun ikke har fått sett på alle forslagene utvalget legger frem. Utvalget foreslår blant annet endringer i merverdiavgiften hun ikke vil kommentere nærmere, og svarer på regjeringens ønske om innslipp på endringer i avskrivningsreglene, som hun heller ikke har sett nøye nok på.

- Jeg registrerer at det er mange problemstillinger de har vært innom, sier hun.

Les også:

Foreslår store kutt i personskatten  

Vil kutte BSU- og pendlerfradrag  

Utvalg vil øke formuesskatten med tre mrd. dnPlus (Fra dagens avis. Krever innlogging) 

Heier på økt boligskatt

- Hun har erfart at folk ikke vil ha det. Derfor snakker hun ikke om det.  

– Det er helt ufattelig. Jeg gruer meg

- Timingen er ikke spesielt god nå

Høyre og Ap vil ha bredt skatteforlik (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.