Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Øl

Høyre uenig med seg selv om sterkøl i butikk

Var først enig i nytt øl-forslag, men ombestemte seg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Kort tid etter at Høyres Arve Kambe skålte på TV for Venstres forslag om å tillate sterkøl i butikk, gikk Høyres helsepolitiske talsperson Tone Wilhelmsen Trøen ut mot forslaget.

Venstre fremmet lørdag et forslag i Stortinget om å tillate at øl med en alkoholprosent på opptil 7 blir solgt i norske dagligvarebutikker.

I dag er grensen 4,7 prosent.

Ombestemte seg

Kambe, som er leder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, stilte på TV 2 opp til en skål for forslaget sammen med Venstre-politikerne Guri Melby og Sveinung Rotevatn og Frps Morten Wold.

– Høyre ønsker å støtte opp om norske bryggerier og en god ølkultur, sa Kambe til kanalen.

Med støtte fra Høyre og Frp ville Venstres ølforslag fått flertall, men lørdag kveld gikk altså Trøen i en pressemelding ut mot forslaget.

– Jeg vil som fraksjonsleder for Høyres helsefraksjon på Stortinget gi en anbefaling til Høyres stortingsgruppe om ikke å støtte dette forslaget, sier hun.

Vil holde avtale

Trøen viser til samarbeidsavtalen regjeringen har med Venstre og Krf hvor det står at hovedlinjene i norsk alkoholpolitikk skal ligge fast.

– Jeg forventer at stortingsgruppen følger fraksjonens anbefaling i denne saken, slik at Høyre ikke vil bidra til flertall i denne saken, sier Trøen.

 

Les også: Hyttesalget tar av: - Dette er et toppår

Disse topper lønningslisten fem år etter utdannelsen

Milliardjakt blant Smiths Venner

 

Se også:

Hvordan lykkes som gründer?

 

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Høyre Venstre Øl
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Har du fått med deg disse matvideoene?