Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Jacopo Polis mål er å fange essensen av druen i glasset. Flaskene er håndblåste.

Jacopo Polis mål er å fange essensen av druen i glasset. Flaskene er håndblåste.

Jacopo Poli brenner grappa for historien

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fra september til desember går destillasjonsapparatene kontinuerlig. Druerester omvandles til silkemykt brennevin.

– Det jeg synes at gjør grappa så interessant, er det at du, som med vin, virkelig kan oppleve hvordan hver druesort gir forskjellig aroma og smak.

Det sier Jacopo Poli, fjerdegenerasjons grappaprodusent. Han holder til i hjertet av Veneto ved foten av fjellet Mont Grappa, i den lille byen Bassano del Grappa.