Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Is med basilikum, pinjekjerner eller Manchego-ost?

Tekst
Foto

Ice Crime i Oslo skal servere iskrem på tre måter: Iskvist mellom sjokoladekjeks, i amerikanske doughnuts og iskuler i kjeks.

– Du må gå «all in» ellers funker det ikke, sier Eric Christian King og setter tennene i en doughnut fylt med vaniljeis og ferske jordbær.

– Det nytter ikke med gaffel, deling eller pirking. Det er alt eller ingenting.

Sammen Patrick Jensen, som blant annet står bak steder som Turkish Delight, Munchies og Jor i Torggata, lanserer King iskonseptet Ice Crime i en knallrosa food truck i Oslo i morgen.

– Kort fortalt lager vi is fordi det er veldig godt. Vi har observert at nordmenn spiser samme type iskrem år etter år og det vil vi prøve å forandre.

Asparges- og trøffelis, is med parmesanost eller is med smak av brød og olivenolje? Isen fra verdens beste restaurant, Celler de Can Roca, trenger du hverken bestille bord eller stå i kø for.

Uredde smaker

Ice Crime skal servere iskrem på tre måter. Iskuler skvist mellom to store, ferske sjokoladekjeks, i amerikanske doughnuts og iskuler i kjeks.

– Vi planlegger is-smaker som manchegoost, salt karamell, basilikum og pinjekjerner og røbet, appelsinskall og valmuefrø. I tillegg til min ultimate favoritt: brunt smør og pecannøtter, forteller King.

Konseptet og mye av smaksinspirasjonen er hentet fra Amerikas lekne iskremkultur.

– I USA er folk mer kreative og ikke redd for å teste ut nye smakskombinasjoner. Forhåpentligvis synes også nordmenn det er interessant og morsomt å prøve noe litt annerledes, sier King som selv er fra Cleveland i Ohio og konsumert store mengder amerikansk iskrem i løpet av oppveksten.

– Vi har en stor og etablert is-tradisjon i Norge, men holder oss stort sett til det vi allerede kjenner. Det er ikke som andre steder med en innovativ isscene som introduserer baconsmak og garvlaks i iskrem, sier Jensen.

King fyller en ny doughnut med blåbæris, cornflackes, friske båbær og en ladning mørk sirup på toppen.

– Jeg tester ut ingredienser som jeg tenker kan smake godt sammen. Avokado og kokosnøtt eller en sånn skikkelig pistasj-is basert på ristede pistasjnøtter.

Åre Korvkiosk tar pølseboden inn i en ny epoke. Dette er ikke hvilken som helst pølsebod

Ikke bare sært

All isen er fløtebasert for å få en rik og fyldig på smak.

– Vi er ikke opptatt av sunn iskrem, det er en dessert og vi vil lage det så godt som mulig. Selv om vi har mange ideer rundt smak, skal vi ikke bare ha sære kombinasjoner. Klassiske kombinasjoner er alltid på menyen, så skal vi ha ukens iskremsmak for de som ønsker variasjon, sier Jensen.

– Den store utfordringen blir å få det norske folk til å prøve nye ting. Jeg håper og tror at de er klar for oss.

Prøv Bjørn Svenssons sunne, friske alternativ til taco. – Jeg kaller det cevicherull.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Siste episode av DNs podkast:

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

- Anbefalt av DNtv: