Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

- Hit skal jeg uansett aldri tilbake

Tekst
Foto

Hard Rock Cafe´s forsøk på å være et aktuelt lunsjalternativ i Oslo sentrum, er totalt mislykket.

Fakta: Hard Rock Cafe Oslo

Karl Johans gate 45, Oslo

Telefon: 400 06 260

hardrockcafe.no

 

Meny: ★★★★

Mat: ★★

Miljø: ★★★

Tid/service: ★★★

Pris: ★★★

Totalt: 15

Svak amerikansk lunsj

- Wow! Dette er jo en koloss av en meny, utbrøt Salt og begynte å bla i den stive permen. Vi hadde passert den øl-luktende baren med et like stikkende gulv som da utestedet Studenten lå her i tiden før 2005, passert suvenirbutikken med overraskende dyre college-gensere og hadde ventet høflig ved ‹‹wait to be seated›› skiltet. En voksen venninegjeng fra Jessheim hadde tatt en velfortjent pause mellom shoppingslagene med Caesar-salat og halvlitere mens de planla neste stopp. Forstadsungdom uten foresatte mesket seg i burgere og cola av store glass.

EL-GITAR OG MUSIKKVIDEO

- Her henger de jo med i tiden. Salt hadde funnet et eget oppslag med vegetarretter helt i begynnelsen av menypermen.

- La oss prøve.

Hamburgere er det uansett nok av blant Oslos restauranter om dagen. Den vennlige servitøren kom raskt med våtservietter, slapp dispenserbrus og lettøl.

- Jeg lurer på om denne litt tunge 90-talls estetikken er like populær i dag, undret Salt.

Det store restaurantlokalet er kledd i lange mørke gardiner, tv-skjermer med rullende musikkvideoer og vegger prydet med bilder og effekter fra amerikansk rock-historie. Over de glatte bordflatene blafret det i jukselys. Nå var det også i ferd med å pyntes til jul.

- Det begynner å bli litt slitt her, svarte Pepper og pekte på det løse understellet til noen sorte skinnstoler - før en delerett med ‹‹blomkålvinger›› ble plassert mellom oss. Det som så ut som knasende sprø vegetarutgaver av den amerikanske kyllingklassikeren på menybildet - var i virkeligheten overmyke blomkålklumper kledd i en seig frityrskorpe med en lite vellykket blåmuggdressing som tilbehør. Det smakte av opptinet og industrielt ferdigprodukt. Oppturen var strimler av knasende grønnsaker.

- Det hadde vært bedre om de serverte de sprø grønnsakene alene, slo Pepper fast.

Salt begynte å angre på at han hadde bestilt en annen av Hard Rocks nye vegetarretter, vegetarburgeren. Det skulle han angre lenge på.

Kylling-quesadilla på Hard Rock Cafe.

Kylling-quesadilla på Hard Rock Cafe.

BLØTT OG SMAKLØST

25 minutter senere kom ‹‹Kefta-burgeren›› laget av potet, sopp og byggryn mellom et lyst og søtt brioche-hamburgerbrød.

- Men den har jo ingen tyggemotstand, den er som en bløt liksompuck. Bløt, fet og uten smak, sa Salt. Det hjalp ikke med seig industrifries.

Pepper plukket mistrøstelig i sin kylling-quesadilla.

- Når halvparten av landets befolkning lager tex-mex hjemme på fredager, må de komme med noe bedre enn dette til 200 kroner.

Kyllingen smakte lite grill, som det stod skrevet i menyen og lå presset mellom brød og store mengder smeltet ost. Som tilbehør: Vassen jalapenos, Isbergsalat med en klatt rømme over, og en smakløs pico de gallo (tomatsalsa) med så myke tomater at den umulig kunne være under to dager gammel.

GODT KAFFE-PUNKTUM

Vel er rettene store på Hard Rock, i klassisk amerikansk stil. Men junkfood-cravings bøtes bedre med en tur på en hvilken som helst bensinstasjon.

- Å pakke kjærlighetsløs mat inn i sliten amerikansk restaurant-estetikk fungerer kun hvis du ligger plassert midt på Karl Johan.

- Men byens dagstur-turister burde heller se til andre steder for å få med seg et godt måltidsminne, sa Pepper som så undrende på et bord med fire sør-europeere med hvert sitt halvliterglass, tittende ned i hver sin telefon.

- Jeg får så lyst til å gå bort til dem og fortelle hvor de kan spise så vanvittig mye bedre enn dette til den samme prisen, sa Pepper.

Etter litt over en time, noe som føltes som en liten evighet, var vi igjen ute blant svart og hvitkledde cup-finale-turister i hovedstadens paradegate. Regningen passerte 800 kroner for tre retter, to glass brus, to lettøl og to kopper med overraskende god espresso fra espressomaskinen bak baren i oppvarmede kopper. Dagens soleklare høydepunkt.

- Men hit skal jeg uansett aldri tilbake, sa Pepper og tråkket tilbake til jobb.

Les flere Smak-anmeldelser her:
Sparer ikke på kaloriene
«Alle» elsker Egon - men hvorfor?

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.