Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

«Alle» elsker Egon - men hvorfor?

Tekst
Foto
Folkelig og rustikk stil på Egon Byporten

Folkelig og rustikk stil på Egon Byporten

Bestilling i baren, dispenserbrus og ferdigpizza. Hva betaler egentlig gjestene for på Egon?

Egon går så det griner. Eierne tar ut utbytte i hundremillionersklassen og ekspanderer med nye restauranter, og på Byporten i Oslo var det stinn brakke til lunsj, i motsetning til andre steder i byen.

Hva er det med Egon?

Servicen er det i hvert fall ikke.

Fakta: Egon Byporten

Jernbanetorget 6

Oslo

Telefon: 23 36 20 46

Egon

 

Meny: 4

Mat: 3

Miljø: 3

Service/Effektivitet: 2

Pris: 3

15

Folk fortjener bedre enn dette

Stusselig service

Vil du ha en kelner som kommer til bordet? Gå et annet sted. På Egon må du selv plukke med deg en meny, bestemme deg og stille deg i kø i kassen for å bestille og betale. Ikke glem bordnummeret ditt.

– Men kommer ingen med meny heller? Dette er jeg ikke vant med, sa Salt.

Pepper forbarmet seg og gikk og hentet en.

«Alle hører hjemme på Egon,» er Egons slagord, og menyen er lang som et vondt år for å tekkes alle som én: Her er alt fra biffsnadder og løkringer til italiensk pizza og pulled pork, og en eller annen art director har tatt innover seg hipsterestetikken og tatt riktig innbydende bilder av flere av rettene.

Henger seg på trender

– Men hvorfor putter de så mye rart inn i hver eneste rett? spurte Salt.

– Chipotlemajones og melon med rekesandwichen? Pasta carbonara med ruccola og champignon?

Hele menyen serveres hele dagen, men Egon har også en lunsjmeny, som vi begrenset oss til.

- Lunsjpizzaen ser god ut, da, sa Pepper etter et blikk på bildene av en innbydende pizza med lysende gule eggeplommer og frisk ruccola. Lunsjrettene inkluderer også kaffe etterpå, og vi stilte oss i kø.

– En lunsjpizza, en pulled beef, en cola.....var så langt effektive Salt kom før mannen bak bardisken avbrøt; dette gikk for fort for ham.

Hent drikken selv

Drikken tappes i baren, og gjestene må selv bære glassene til bordet. Maten kommer senere. Ganske mye senere. Det var nesten gått en halvtime fra de kom til maten dukket opp.

På toppen av Salts pulled beef-sandwich lå en neve ruccolablader så slappe at ikke engang et mirakel kunne fått liv i dem. Biffkjøttet var greit nok selv om sausen var for søt, og pommes fritesene varierte, fra akseptable til slappe og med bismak av gammel frityr.

Slapp rucola

Verre var det med pizzaen. Eggeplommene lyste gule, men ruccolaen var like slapp som på sandwichen.

– Og det er nok det eneste de har lagt på inne på kjøkkenet, sa Pepper og løftet forsiktig på bunnen for å avsløre at det var snakk om en industriell, ferdigprodusert bunn antagelig levert i frossen tilstand med saus og ost til restauranten.

Under slapp rucola og friske egg skjulte det seg en svært industriell pizzabunn.

Under slapp rucola og friske egg skjulte det seg en svært industriell pizzabunn.

Rydde av bordet gjør heldigvis de ansatte, men kaffen - en likegyldig svart kaffe - måtte vi også hente selv.

Regningen var i alle fall betalt, så det var bare å forlate åstedet. Det er ikke det at Egon er mye dyrere enn andre steder. Gjestene får bare så mye mindre for sine 450 kroner enn de får mange andre steder. Når maten er industriell og likegyldig og servicen bare marginalt bedre enn på McDonald's, var vi sjokkert over hva folk over hele landet lar seg avspise med.

Finn et bedre sted å spise her

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv: