Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Albert Bistro ligger midt i leia på Aker Brygge og serverer mat gjennom hele dagen.

Albert Bistro ligger midt i leia på Aker Brygge og serverer mat gjennom hele dagen.

Lang ventetid i solen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Turister og blåskjorter får ordinær mat med variabel service på Albert Bistros uteservering.

– Det er noe eget med service på uteserveringer. Med én gang bordene flyttes ut, faller det hele sammen, sa Pepper og så på klokken. Til og begynne med hadde servicen på Albert Bistro gått så kjapt at vi nesten følte at vi satt på et samlebånd. Men etter vi hadde delt den første retten, hadde samlebåndet stoppet helt opp. Minuttene gikk. Snart hadde vi sittet i tre kvarter og ingen mat var å se.

Fransk bistro i Oslo.

Fransk bistro i Oslo.

Fransk på bryggekanten

Å kalle Albert Bistro for en nabolagsbistro slik restauranten selv markedsfører seg, er noe villedende. Restauranten ligger midt i leia på Aker Brygge, og anmodningen om å vente på hovmester i inngangen står på tre språk. Mellom blåskjorter på forretningslunsj gikk turistpraten på både engelsk og fransk der vi satt i solen og ventet.

Fakta: Albert Bistro

Stranden 3, Oslo
Telefon: 21 02 36 30
albertbistro.no

Meny:★★★★
Mat: ★★★★
Miljø ★★★★
Service/effektivitet: ★★★
Pris: ★★★★

Totalt: 19 poeng

Men til å begynne med hadde det altså gått raskt. Menyene lå klare på bordet. En rikholdig og rimelig frokost serveres frem til 11. Senere på dagen gjelder en à la carte-meny med franske klassikere ispedd burger og lasagne.

Vi fikk drikke av engelsktalende servitører, og snart også en porsjon grillede asparges med mousselinesaus, pastinakkchips og egg bakt i sprø skorpe på deling. Her var mange fine konsistenser, og aspargessmaken kom godt frem, men retten som helhet manglet både salt og syre.

Så fulgte altså den store tomheten før maten omsider materialiserte seg. Den var ingen høydare.

Hardt stekt

– Fin smak av rømmegrøt, sa Salt om sin tarte flambée, Alsaces svar på pizzaen. Bunnen var ikke bare sprøbakt, den var en jobb å både skjære i og å tygge, men toppingen av crème fraîche, chèvre, valnøtter, rucola og rødbetchips var en grei kompensasjon for hard bunn.

Hard bunn, god topping på pizza fra Alsace.

Hard bunn, god topping på pizza fra Alsace.

Peppers avocadosandwich med både egg og ekstra røkelaks derimot, nådde ikke en gang opp til gjennomsnittlig. Kjedelig brød, intetsigende røkelaks og et overstekt speilegg imponerte ikke.

Grønn asparges med sprøbakt gårdsegg, kjørvel og pastinakk på Albert Bistro.

Grønn asparges med sprøbakt gårdsegg, kjørvel og pastinakk på Albert Bistro.

– Jeg kunne heller tenkt meg et posjert egg. Men avocadokremen er ganske god, sa Pepper og fortsatte:

– Vi har ikke tid til å ta kaffen vår her, har vi?

Nei, det hadde vi ikke. Men regningen, da den kom, var overraskende sympatisk med sine 630 kroner for mineralvann, en forrett og hver vår lunsjrett. Vi betalte nok mer for beliggenheten enn for ingrediensene, men totalt sett lurer ikke Albert sine gjester trill rundt. De blir bare litt skuffet.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.