Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Gamle møbler og gammelt turnutstyr setter tonen på Grønland Gym.

Gamle møbler og gammelt turnutstyr setter tonen på Grønland Gym.

Lunsj på Grønland Gym: Full rekke i hipsterbingo

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Blant turnapparater og gamle skolestoler serverer Grønland Gym en raus og rask lunsj.

Bordtennisbord, shuffleboard og basketballmål. Velbrukte skolestoler og bestikk i gamle fiskebollebokser; hybelsofaer fra 1960-årene og teakbord med brettspill i hyllen under. Grønland Gym, som det siste året har erstattet Vognmand Nilsen på Teaterplassen, har alle kjennetegn på et flerbruksutested i 2019. Her er det god plass på dagtid for arbeidere i frilansøkonomien, og ukentlig tirsdagsquiz. Et eget rom egner seg for lukkede selskaper etter jobben, og en enkel meny sørger for at ingen går sultne enten de kommer klokken 11 eller klokken 22. I tillegg står gamle turnapparater plassert i lokalet, som også er prydet med nostalgiske turnbilder. I det hele tatt: Full rekke i hipsterbingo.

Atletisk nostalgi i vinduene.

Atletisk nostalgi i vinduene.

Fakta: Grønland Gym

Rubina Ranas gate 3, Oslo
Telefon: 93 00 55 97
gronlandgym.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★★
Pris:★★★★

Totalt: 21 poeng

Rask servering, rause smørbrød

Vi tråkket inn midt i lunsjtiden og ble umiddelbart møtt med spørsmål om vi ville ha noe å drikke med det samme. Vi måtte bare sette oss ned først.

Menyen er enkel, snacks i form av fries, mais og oliven, tre danske smørrebrød og syv middagsretter som serveres hele dagen og spenner fra salat med chèvre til entrecôte, og både bestilling og servering gikk raskt unna.

Tallerkenen med steak sandwich var breddfull. Under smakfullt kjøtt blandet med salat og grønnsaker var et deilig, ristet brød godt overrislet med olje, og en stor porsjon søtpotetfries presset nesten de ovnsbakte tomatene og skålen med béarnaisesaus over kanten. Friesene var sprøere enn de så ut til å være, og smørbrødet var så fullt av smak at sausen, som var i syrligste laget, nesten ble overflødig.

Biffsmørbrød med pommes frites.

Biffsmørbrød med pommes frites.

Mat som mettet

Peppers smørrebrød med fritert rødspette og skagenrøre gikk sterkt ut. Skagenrøren var god, frityren sprø og syltet rødløk frisket opp både visuelt og smaksmessig. Men ettersom Pepper jobbet seg gjennom den generøse porsjonen, ble mengden bløt fisk i frityr i overkant monotont.

– De kunne nok kostet på seg mer rødløk, mente Pepper.

Rødspettesmørbrød med skagenrøre og rødløk.

Rødspettesmørbrød med skagenrøre og rødløk.

Men vi ble begge to komfortabelt mette og hadde ikke behov for annet enn en kaffe i etterkant.

Det var sparsomt med gjester da vi besøkte Grønland Gym, det var kanskje derfor lunsjen knapt tok mer tid enn en pause i kantinen. Regningen for hver vår rett, mineralvann og kaffe kom på 560 kroner. Grønland Gym scorer lavt på originalitet, men leverer på en helt anstendig lunsj som metter uten å sende gjestene i full matkoma.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.