Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Skulle gjerne sittet her i flere timer

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Glamorøse lokaler og deilig brunchmeny på Miss Sophie

Glamorøse lokaler og deilig brunchmeny på Miss Sophie

Byens mest fristende brunchmeny servert blant messing, fløyel og grønne planter gjør Miss Sophie verdt et helgebesøk.

Finnes det noe bedre enn en skikkelig helgebrunch? Å sitte rundt et bord og slarve om gårsdagens hendelser eller resten av dagens planer, å spise omelett og kanskje en kake, slurpe kaffe og kanskje drikke litt champagne mens timene bare går?

På hjørnet ved UD i Oslo har Miss Sophie åpnet, med middag på kveldstid og en brunchmeny å drømme om i helgene. Den er herlig allsidig, med chiapudding, frukt og granola i den ene enden, til dekadente doughnuts og eggs benedict i den andre, med klassikeren pannekaker i mellom, og alt til koselige priser: Fra 55 kroner og opp til 225.

Fakta: Miss Sophie

Henrik Ibsens gate 4, Oslo

Telefon: 21 09 78 79

misssophierestaurant.no

Meny: ★★★★★

Mat: ★★★★★

Miljø: ★★★★★

Service/Effektivitet: ★★★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 24

Elegant brunch

Snubler ikke. Stedet er oppkalt etter den aldrende grevinnen vi kjenner fra lillejulaften: Miss Sophie, som feirer 90-årsdagen sin i ensom majestet mens en stadig fullere hovmester snubler i tigerskinnet.

Men restauranten Miss Sophie hverken snøvler eller snubler. Stemningen var dempet og siden det var helg, hadde Salt og Pepper med barn for også å teste familievennligheten. Barna lot seg begeistre av interiøret som er en krysning mellom art deco-glamour og moderne grønn trend. Det glitrer i messingdetaljer, skinner i fløyelstrukne stoler og får ro av dype grønntoner; det er feminint, men ikke overveldende så.

Det gikk raskt å bestille, men tok litt mer tid å få mat.

Godt, men salt

Omelett med spinat var innbydende, men dessverre altfor salt. Eggs benedict var derimot en vellykket og innbydende versjon av klassikeren med posjerte egg på skinke og engelsk muffin toppet med hollandaise.

– Det kan bli litt blekt, men her er det toppet med litt grønt som frisker det hele opp, sa Salt.

Eggs benedict - en brunchklassiker servert på Miss Sophie.  

Eggs benedict - en brunchklassiker servert på Miss Sophie.  

Club sandwichen var et overflødighetshorn av ristet brød, majones, kylling og bacon, og tilbehørsretten pommes frites med estragon og parmesan en vinner.

– Jeg kommer til å huske dette stedet som stedet med de gode pommes fritesene, sa Salt junior.

Ekstra service

Selv om ventetiden på maten hadde føltes litt lang, hadde det hele gått så fort at det også var tid til dessert. Brunchmenyen har flere søtsaker, men siden det var rolig denne ettermiddagen, lot kelneren barna velge fra den fulle dessertmenyen. Pina Colada, en is-sandwich av mandelmakron med kokosis og karamellisert ananas gikk ned på høykant – den var både raffinert og lett å like.

– Jeg skulle gjerne sittet her i flere timer, sa Salt, men med neste post på programmet like om hjørnet, var Miss Sophie også et effektivt sted å proviantere. Prisen er det heller ingenting å si på. Med fire spisegjester, et glass vin hver til de voksne og en ekstra dessert, lød regningen på 1300 kroner. En enslig gjest på sparebluss kan komme unna med rundt 100-lappen for en lett rett og en kopp kaffe.

– Mulig jeg er er i overkant betatt av konseptet, men dette ga meg et sus av det store utland, mente Salt, som gjerne vil tilbake en annen helg. (Vilkår)

Klassiske Oslo-lunsjer