Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Lokalene til Døgnvill i Bjørvika er pene, men pregløse.

Lokalene til Døgnvill i Bjørvika er pene, men pregløse.

Døgnvill midt på dagen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Gode råvarer og godt tilbud til vegetarer på Døgnvill Burger.

– Ha ha, de har strøket over kaviar. Har de gått tom, eller forsøker de å uttrykke hvor nedpå de er? spurte Pepper og pekte på skiltet utenfor som lovet både cocktails og burgere, men altså ikke kaviar.

Døgnvill i Bjørvika er burgerkjedens tredje restaurant i Oslo og har vært åpen et års tid. Den romslige restauranten er delt i halvplan, med en smal tarm på gateplan som fylles opp ved lunsjtider, og et større rom en halv etasje opp som var mørklagt da vi ankom.

Fakta: Døgnvill Burger

Operagata 6, Oslo
Telefon: 22 17 60 00
dognvillburger.no

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★
Service/effektivitet: ★★★★★
Miljø: ★★★
Pris: ★★★★

Totalt: 21

Som kjedens andre restauranter satser den på burgere i alle varianter, med godt kjøtt og spennende råvarer. I tillegg til 15 burgervarianter har de en egen lunsjmeny med sandwich, salat og pannekaker, og et par salatalternativer på den vanlige menyen.

– Nå spiser de fleste burger nettopp for kjøttet, men i disse tider skal Døgnvill virkelig ha for at en tredjedel av burgerne er uten rødt kjøtt, og to av alternativene er veganske, sa Salt og bestilte en Vegan Viking basert på røykt aubergine og et vell av andre grønnsaker.

– Men jeg vil gjerne ha vanlig ost og vanlig brød, fortsatte Salt.

Modifiseringer av burgerne var null problem for en blid og rutinert servitør, som hadde behagelige og tydelige kunnskaper og meninger om alt som sto på menyen. Det tok likevel litt tid før maten kom på bordet.

Imponerende veganburger

Vegan Vikingen var et imponerende skue, med lag på lag av burger, grønnsaker, persillerotchips og saus. Her var mange og spennende gode smaker og teksturer.

– Men det er jo ikke en burger egentlig. Det er mer som en varm, god salat, sa Salt.

Vegan Viking er en av flere vegetarburgere på menyen.

Vegan Viking er en av flere vegetarburgere på menyen.

Pepper, som holdt seg til en klassisk burger med blåmuggost og løk, noterte at så godt kjøtt hadde fortjent å serveres mindre gjennomstekt. Bare et svakt skjær av rosa kunne skimtes midt i den velsmakende kjøttpucken. Brødet var godt, tilbehøret likeså, men pommes fritesen kunne med hell hatt mer skorpe og mindre mos, mente Pepper. Salt var enig, og la til at det hadde vært å foretrekke med trøffelmajones i en skål ved siden av istedenfor å dynke potetene i den fete sausen – selv om det smakte godt.

Blåmandag. Klassisk burger med blåmuggost og løk.

Blåmandag. Klassisk burger med blåmuggost og løk.

Kniv og gaffel

Døgnvill gjør kanskje et nummer av at de ikke serverer kaviar, men restauranten holder seg med kniver og gafler, i motsetning til mange andre burgerpushere. Kaviarmangel til tross, det er liksom litt upscale på Døgnvill.

Trøffelfries smaker godt, men gjerne med trøffelmajonesen separat.

Trøffelfries smaker godt, men gjerne med trøffelmajonesen separat.

– Men denne innredningen får meg til å føle at vi sitter på en flyplass og venter på at flyet skal gå til Praha, mente Pepper. Det var pent, men pregløst, og falskt rustikt – i likhet med så mange andre steder i den nye bydelen som vokser frem dag for dag.

Til tross for litt ventetid på maten, var vi ferdigspist på godt under en time, og regningen for hver vår burger med pommes frites på siden, samt en milkshake og en mineralvann, kom på 630 kroner. Burgerne på Døgnvill koster litt ekstra, og stedet er striglet nok til en forretningslunsj, men de er ikke byens aller beste.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.