Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Tre varianter. Romslige hvetelefser fylt med to ulike typer kjøtt og panert fisk.

Tre varianter. Romslige hvetelefser fylt med to ulike typer kjøtt og panert fisk.

Dyr kantinetaco hos El Camino

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Selv om El Camino er kjapt og greit som take away, blir det for slapt i den voksende meksikanske jungelen i Oslo. Dyrt er det også.

El Caminos filial foran Barcode i Oslo ser ut som en hvilken som helst gentrifisert meksikansk sjappe med båser, slitt treverk på veggene og et liksomkranie fra et dødt dyr på prærien hengende på veggen.

Fakta: El Camino

Dronning Eufemias gate 11, Oslo
Telefon: 22 44 22 98
El Camino (Facebook)

Meny: ★★★★
Mat: ★★★
Miljø: ★★★★
Service: ★★★★★
Pris: ★★★★

Totalt: 20 poeng

I et ellers tomt lokale sto servitøren klar bak disken med taco- og burritofyll linet opp i bakker bak disken. Valget står mellom tacos eller burrito og det fyllet du ønsker, før det hele veies på slutten og summen beregnes ut fra en kilopris – slik de fleste kantiner er innrettet.

Forsøket på å komponere tre forskjellige tacos og én burrito er enklere sagt enn gjort, for det lett å bli grådig optimist som svarer ja på alle spørsmål som begynner med «vil du ha på».

Rikelig

Mens alternativene ble nøysommelig overveid, kjevlet servitøren ut hvetelefser og stekte dem på takke.

Tacokitsch. Fargerikt interiør og kaktus på bordet skal få gjestene på El Caminos avdeling foran Barcode i meksikansk stemning.

Tacokitsch. Fargerikt interiør og kaktus på bordet skal få gjestene på El Caminos avdeling foran Barcode i meksikansk stemning.

Først ut i vår tacotrio: fritert skrei med mangosalat og en litt vel mild saus på tomatillo. Crispy panert med en saftig kjerne og klar fiskesmak. En vinner.

Neste med biff i adobosaus, laget på røykt chili, var mørt og smakfullt, men manglet den siste punchen. Selv ikke frisk pico de gallo, en blanding av tomat, chili og løk, eller husets sterkeste saus hjalp.

Appelsinmarinaden spritet opp kyllingburritoen.

Appelsinmarinaden spritet opp kyllingburritoen.

Siste runde var fylt med pulled pork, og ifølge hun bak disken ble det litt upresist presentert som «marinert i noe, men veldig god». Hva det var, skulle forbli uklart. Smaken ble overdøvet av rikelige mengder guacamole, smørstekt mais, revet ost og rømme, og fremsto mest som litt avansert fredagstaco. Salt måtte ty til ekstra sterk habanerosaus fra en flaske på bordet mens fyllet begynte å velte ut fra hver side av tacoen.

Kald burrito

Peppers appelsinmarinerte kylling stakk seg fint frem i burritoen med grov ris, svarte bønner og guacamole.

– Synd at kjøttet er litt kaldt, selv om smaken er god, konkluderte Pepper og mente burritoen kunne med fordel ha fått en omgang på stekeplaten før servering – slik mange andre steder gjør.

Oslo bugner av tacosjapper, og de siste årene har kvaliteten hevet seg betraktelig. Her faller El Camino glatt gjennom, målt mot de beste i byen. Med litt overivrig pålessing av tilbehør endte en burrito på 180 kroner og tre tacos for noenlunde det samme. Stedet er et kjapp og grei tacokantine for dem som jobber eller bor i nærheten, men som fort ender som et dyrt alternativ om en ikke er asketisk i bestillingen.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.