Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Økologisk oase

Tekst
Foto
Kolonihagen er sjarmerende både ute og innendørs

Kolonihagen er sjarmerende både ute og innendørs

Kjøttet var dårlig. Da tok servitøren grep.

Du må nesten vite om Kolonihagen for å finne frem til den økologiske restauranten på Frogner. Knapt et skilt ut mot gaten vitner om at innenfor den diskrete blomsterbutikken mot gaten finnes en nesten parisisk oase.

Fakta: Kolonihagen

Frognerveien 33, Oslo
kolonihagen.no

Meny: ★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★
Pris: ★★★★
Totalt: 20

Økologisk oase

Her er åpent kjøkken, røffe murvegger og muligens byens hyggeligste bakgård, hvor kokkene tryller frem økologiske retter fra formiddag til sent på kveld.

Surt kjøtt

Ukens vegetarlunsj var en bønnegryte, som Salt bestilte, mens Pepper gikk for menyens mest kjøttfulle rett: "Pulled Pork" burger med barbecuebasert svineside og lettsyltet kål. Vi drakk vann og eplejuice, økologisk alt sammen.

Brødkurven og smøret kom sammen med maten. Bønnegryten var smakfull, men Salt syntes både salt og syre fikk dominere vel mye i den tomatiserte chiliretten.

– For en nydelig salat! utbrøt Pepper ved synet av sin burger. Den var fargerik, frisk og forseggjort, med løvtynne reddikskiver og sjokkrosa syltet rødløk. Verre var det med svinekjøttet i burgeren.

– Dette gjør jeg bedre selv, sa Pepper og tok en bit til. Faktisk mye bedre, for kjøttet i den ellers forseggjorte burgeren var blitt surt og hadde en dårlig smak. Det er sjelden vi sender mat ut, men her måtte vi bare gjøre det.

Problem løst

Og servitøren tok grep.

– Vil du ha noe annet?

Det ville Pepper, og der støtte han på et problem. Menyen er rett og slett litt kjedelig med veldig tradisjonelle lunsjretter; det var lite som fristet utover det vi allerede hadde bestilt. Pepper endte med et smørbrød med leverpostei, som var helt akseptabelt, men ikke minneverdig.

I det hele tatt er det ikke først og fremst maten som trekker på Kolonihagen, med mindre gjestene er utrolig opptatt av at alt skal være økologisk. Menyen er helt grei, maten er laget med omtanke, men er ikke spesielt interessant, prisene gjennomsnittlige og servicen hverken mer eller mindre enn forventet. Inntil regningen kom.

– Du skal selvfølgelig ikke betale for hverken den dårlige burgeren eller leverposteismørbrødet, sa servitøren, men kompensasjonen stoppet ikke der. Hverken kaffe eller annen drikke sto igjen da de skulle betale, og det ble en svært rimelig lunsj. Under alminnelige omstendigheter ville det kostet rundt 550 kroner for hver sin rett, eplemost og kaffe.

– Jeg vil like dette stedet bedre enn jeg gjør, konkluderte Salt med. – Det var en utrolig generøs feiloppretting, men Kolonihgen klarer ikke helt å vekke min begeistring, økologi og omgivelser til tross.

Økologisk til middag? Det får du rett rundt hjørnet

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.