Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Ærlige Olivia

Tekst
Foto
Olivia lager behagelig Middelhavsstemning i Hegdehaugsveien.

Olivia lager behagelig Middelhavsstemning i Hegdehaugsveien.

Du vet hva du får på Olivia. Og det er slett ikke verst.

Fakta: Olivia

Hegdehaugsveien 34, Oslo
Telefon: 23 11 54 70
oliviarestauranter.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★★
Pris: ★★★★

Totalt: 21

Handlegatene Bogstadveien og Hegdehaugsveien i Oslo er overraskende fri for fristende lunsjspisesteder. Det er fort gjort å spankulere hele veien fra Majorstuen for så å ende på Olivia, den opprinnelige restauranten i den lille pizza- og pastakjeden til damene bak nå nedlagte Druen på Aker Brygge.

Her er det stor uteservering både uten og under tak, og romslig og smakfullt inne - av den typen smak som signaliserer middelhavsland uten å være for påtrengende, litt oliventrær her, litt grålig tre der, og ikke minst store mengder kvalitetskunstrotting i møblene. Det er uangripelig, og et flott sted å se og bli sett.

Sprø pizza

Vi fikk raskt et bord og mulighet til å bestille.

Pepper ville ha dagens pizza med sjømat, mens Salt gikk for ravioli med sopp og trøffel i en kremet fløtesaus, som kom på bordet etter kort ventetid.

Pizza og pasta er hovedingrediensene på menyen som ikke skifter nevneverdig med sesongene, men her er også salater og antipasti samt mer solide hovedretter.

Pizzaen var av perfekt lunsjstørrelse. Store, saftige blåskjell og et dryss av sitrus, chili og persille ga friskhet og god smak til pizzaen, og den litt kjedelige bunnen var i hvert fall tilstrekkelig sprø. Det gjorde opp for at den var i overkant salt og at kokken kanskje var litt gjerrig med resten av sjømaten.

Sprø bunn, mye god smak i Olivias sjømatpizza.

Sprø bunn, mye god smak i Olivias sjømatpizza.

Raus pasta

Salts pasta var en raus og mektig porsjon av soppfylt ravioli for syns skyld toppet med ruccola. Litt grønt fikk retten til å fremstå som friskere.

– Ingen kulinarisk åpenbaring, jeg kunne gjort dette hjemme, men den er jo akkurat det den gir seg ut for å være, smaker godt og er stor nok til å bli mett av. Ofte synes jeg pastaporsjoner ute er litt små, sa Salt og passet godt på å få med seg alt av sausen.

Det var fortsatt tid til både kaffe og en liten dessert. Dessertkartet viser med all tydelighet at Olivia går for forutsigbar stabilitet fremfor sesonger, og både jordbær og blodappelsin står på menyen til tross for at sesongene er henholdsvis både bak og foran oss.

Saueskinn og varmelamper varmer utendørsgjester hele året.

Saueskinn og varmelamper varmer utendørsgjester hele året.

En trio av mørk sjokoladeis, jasminis og blodappelsinsorbet var en frisk og ikke for søt avslutning på et måltid som faktisk lot seg unnagjøre på den reglementerte timen.

Regningen kom på nærmere 600 kroner for to hovedretter, en stor flaske mineralvann, kaffe og en dessert på deling, en helt grei pris når gjestene faktisk får de de betaler for: Et forutsigbart, men velsmakende måltid og effektiv, om ikke spesielt personlig service.

– Vi kommer jo tilbake hit. Du føler deg aldri lurt her, selv om det ikke er banebrytende gastronomi, sa Salt før de gikk.

LES FLERE LUNSJANMELDELSER HER:LUNSJGUIDEN

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.