Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Et lite stykke Sveits på byens tak

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Med ostefondue kommer ikke bare en god matopplevelse, men også service ved bordet på Kafé Seterstua.

Med ostefondue kommer ikke bare en god matopplevelse, men også service ved bordet på Kafé Seterstua.

Ostefonduen hever servicen og gjør lunsj på Frognerseteren til en matopplevelse.

Høyt over byen ligger Frognerseteren, med sin overdådige dragestil og fantastiske utsikt hvis ikke tåken dekker Oslo-gryta. Det gjorde den denne vinterdagen da vi tok turen helt opp til byens tak for å spise lunsj i den tradisjonsrike Kafé Seterstua, der generasjoner av gjester har drukket kakao med krem og spist den berømte eplekaken, enten som avslutning på en tur eller som destinasjon i seg selv.

Selvbetjening

De beste utsiktsrommene har selve restauranten. Mange av kafégjestene klumper seg sammen i den mørke peisestuen, men de får mer dagslys og et snev av utsikt i kafeens andre serveringsrom.

Fakta: Frognerseteren Kafé Seterstua

Holmenkollveien 200, Oslo

Telefon: 22 92 40 40

frognerseteren.no

Meny: ★★★★

Mat: ★★★★

Miljø: ★★★★★★

Service/Effektivitet: ★★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 22

Fondue hever opplevelsen

Frognerseteren er nasjonalromantisk så det holder.  

Frognerseteren er nasjonalromantisk så det holder.  

Alle må imidlertid inn til selve kafeteriarommet for å bestille, der de med plastbrett og tallerkener ber om og får det de vil av tradisjonsmat som nok ikke avviker enormt fra veikrostandard. Rømmegrøt er alltid et sikkert kort. Bak disken tilberedte en kokk caesarsalat mens vi så på, og hentet en industrielt utseende liten pai fra varmedisken for å anrette den med salat.

Say cheese

Men på menyen står også ekte sveitsisk ostefondue, og den kommer til bordet.

– Jammen mye folk her på en vanlig ukedag, sa Salt og så seg om. Det klampret i langrennsstøvler og skinte i slips - en god blanding av skifolk og turister.

– Vanligvis klager jeg over at det er altfor mye og for salt dressing, sa Pepper. – Men her er det for lite.

Kyllingen i caesarsalaten var saftig og fersk, men krutongene stusslige og dressingen manglet både fylde og skarphet. Vegetarpaien var like industriell som den så ut til, og kom sammen med bladgrønt i en i overkant syrlig dressing.

Men så kom ostefonduen. En kombinasjon av appenzeller, gruyère og emmentaler boblet lystig over spritblusset; det var bare å stikke gaflene i de ferske brødbitene i kurven ved siden av og begynne å dyppe.

– Si fra hvis dere trenger mer brød, sa servitøren.

Ostefonduen er kostbar, 265 kroner per person, men skal du spise én ting på Frognerseteren denne vinteren, er det denne. Det luktet smeltet ost i hele rommet mens vi dyppet og dyppet igjen, og utløste altså ekstra service.

Overdådig marengs er en søt avslutning.  

Overdådig marengs er en søt avslutning.  

Vi avsluttet med en av kafeteriaens overdådige marengser og betalte 900 kroner for noe som i realiteten var en treretters med ett glass vin til.

Med ostefonduen på menyen blir Kafé Seterstua et sted å dra til for maten, ikke bare stemning og utsikt.

(Vilkår)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.